Spännande treåringsstarter

Debut för The World is Mine och Sara K.M.E. blir det på Bollnäs lunchtrav idag. Imorgon gör Alfred R.G. en långresa till Umeå med segerförhoppningar. Med på transporten dit är Front Pace. På Bollnäs startar också Kontur, Sidney Crosby och My Gifted My.

The World is Mine är en son till Sessan Kimbee som tränat bra länge. Nu gör han debut från bakre volten i ett treåringslopp. Ett läge som Tomas Pettersson är ganska nöjd med.

”Det gäller att han inte blir stressad och går felfritt. Det är en rejäl häst som känns som rätt sort. Motståndet är som alltid svårbedömt i de här loppen. Det ska bli spännande att se vad han kan.”

Kontur och Sidney Crosby möts i ett fyraåringslopp där Kontur och Tomas fått springspår i startvolten och Jenni H Åsberg fått spår fem på tillägg med Sidney.

Kontur har gjort en start efter vilade då han galopperade på upploppet sedan Tomas tog ut honom väl tvärt så han snubblade till.

”Han är flegmatisk i träningen, men var fin i första starten och borde vara ännu bättre nu. Det är tuffare motstånd nu, men han är inte så tokig och borde kunna vara på pallen med ett vettigt lopp”, säger Tomas.

Sidney Crosby vann ett comebacklopp senast med Jenni, trots punktering 700 kvar. Han går jämnt, men möter betydligt tuffare hästar nu.

Sara K.M.E. verkar vara ett trevligt sto som ska komma igång. Hon är dock känslig i munnen och det finns en viss galopprisk. Motståndet är som sagt svårbedömt och Tomas kommer att köra snällt.

”Vi får se vad hon kan. Jag tror inte de kutar ifrån henne.”

I comebackloppet på Bollnäs har My Gifted My spår två i tilläggsvolten. Senast satt han fast i monté och hade haft vinstchans om han kommit loss.

”Han har hygglig form och det är inte allt för hårt motstånd. Stämmer det på vägen ska han kunna ta en pallplats.”

Detta om Bollnäs lunchtrav idag. Imorgon bär det av till Umåker där Alfred R.G. har ganska stora möjligheter att ta sin första seger efter bra insatser i sina första två starter.

”Han blir bättre och bättre och håller han sig bara i trav ska vi ha en bra chans mot det här motståndet. Det är klar fördel att det är full distans nu.”

Front Pace körde Tomas fast med i senaste starten. Han tränar bra och är bättre än raden. Från spår fem i volten föreligger dock en viss galopprisk.