Spetslägen i Bollnäs

Ajlexes Samba Pati och Höstbo Stig har båda lägen för spets på Bollnäs. Sedan är det bara att se hur långt det räcker på fredagkvällen när Bollnästravet firar 60-årsjubileum.

Ajlexes Samba Pati och Höstbo Stig har båda lägen för spets på Bollnäs. Sedan är det bara att se hur långt det räcker på fredagkvällen när Bollnästravet firar 60-årsjubileum.

Samba är först ut och har fått springspår i volten. Hon vann senast och har tränat på som vanligt efter det och verkar okey. Det blir barfota runt om igen och Tomas Pettersson vill helst komma till ledningen:

”Hon är ganska trög i ryggar i träningen och går nog bättre utan någon framför. Sedan får vi väl se om hon får hårt tryck. Det är ju inte bra om det skulle bli så hela vägen. Så vi får väl se hur jag gör om vi når ledningen.”

Höstbo Stig var med i Kallblodsderbyt senast och gick bra i en våldsam öppning. Sedan stumnade han till slut och blev oplacerad.

”Han var inte lika bra som tidigare. Men det positiva är att han känns fräsch och fin efter den urblåsningen. Han har lugnat ner sig och är betydligt mer harmonisk än tidigare. Här har vi försprång framför de värsta konkurrenterna så jag siktar mot ledningen tidigt. Sedan får vi se hur jag gör när de kommer bakifrån.”

Under kvällen i Bollnäs ska Usain Frontline, Ajlexes Frisco, JB Burnout och M.J´S Storm gå premielopp. Sam Frontline och Udo är med i kvalloppet. Ingen bör ha några problem att klara de tider som krävs bara de håller sig i trav, senast hoppade Usain och blev underkänd.

Under fredag kvällen kommer också Make It Best att få ta emot täcke och hederspris för att han utnämnts till Månadens Häst för sina två segrar i monté under juli. Senast blev han fyra efter galopp på Dannero. Efter loppet var han dock knölig och får nu vila ett tag efter behandling. På Dannero hoppade även Mitt Hjärtas Tango i. Kallblodskriteriet, sedan blev han oplacerad efter diverse trafikproblem men en bra spurt.

”Han gick bra till slut. Med ett bättre läge och utan störningarna hade vi fått pengar.”