Springspår för Vici, Unique och Frisco

Tre till start på Romme under fredag kväll. Vici och Unique Frontline samt Ajlexes Frisco går alla ut från spår sex i volten. Frisco dock från tillägg. Bäst chans har nog Vici och Frisco.

Vici Frontline debuterar i ett E3-Bonus lopp. Han har tränat och håller samma form som Vickie Frontline som vann i sin debut.

”Det ser väl ut som om han får möta lite tuffare motstånd än vad Vickie fick göra, men han är inte så tokig. Får han bara ett bra lopp ska han kunna vara med bland de främsta. Det är en lovande häst”, säger Tomas Pettersson.

Unique Frontline och Ajlexes Frisco möts i samma lopp. Unique står på start och har Jenni H Åsberg i sulkyn. Hon var dålig senast och visade sig ha en halsinfektion. Efter medicinering och vila har tränat på ett tag.

”Jag får ligga lågt så länge hon inte visat bra takter i lopp. Men hon känns skaplig i lopp och borde kunna komma vettigt till från det här läget.”

Ajlexes Frisco har inte startat sedan november, men det beror inte på att han varit krasslig på något vis utan på planerad vinterträning. Han har gått ett snabbjobb på Bollnästravet i 21-tempo inför comebacken.

”Han har tränat ordentligt och jag tycker att han verkar smidigare i kroppen. Han kanske behöver ett lopp för att få upp det rätta tempot. Vi får försöka hitta ner och köra till slut.”