Stalldebut för Flex

Romme fredag kväll och debut för Tahita Frontline och stalldebuter för Truelove Frontline och kapable, men hete Flex. Jenni H Åsberg kan förhoppningsvis hitta rätt ryggar och få en lugn och harmonisk resa med Flex.

Romme fredag kväll och debut för Tahita Frontline och stalldebuter för Truelove Frontline och kapable, men hete Flex. Jenni H Åsberg kan förhoppningsvis hitta rätt ryggar och få en lugn och harmonisk resa med Flex.

Men först möts Stall Frontlines Tahita och Truelove. Tahita har varit i träning under en längre tid och hon har gått 20 i några 1600 meters jobb.

”Hon känns som en okomplicerad häst, nu får hon springa med, så får vi se var hon står”, säger Tomas Pettersson som överlåter tömmarna till Ulf Persson.

Själv kör han Truelove Frontline som varit i träning i två veckor. Hon har gjort två starter för sin förre tränare utan att tjäna några pengar och har enbart galopper i resultatraden i programmet.

”Jag har kört 21 1600 meter med henne. Vi får se den här starten som en test och se vad hon har för kaliber.”

Inga riktiga segerchanser alltså. Tomas ligger lågt med Frontlines treåringar. ”Men det är två små fina märrar som nog har en del att hämta framöver om vi får ordning på dem.”

Samma sak gäller för Flex som går ut i montéloppet med noll poäng.  Han har varit i stallet i några veckor och är het i träningen, men snäll och trevlig i stallet.

”Han verkar vara på gott humör. Jenni provade honom under sadel före tävlingarna på Bollnäs senast. Men han har ju inte fungerat på ett tag. Nu får vi hoppas att han gör det och får ett kontrollerat lopp i ryggar och sköter sig. Det är viktigare än att han vinner.”

Sergio Frontline är anmäld till Solvalla på lördag, men är inte fräsch och kommer att bli struken.

På söndag går Höstbo Stig ut på Rättvik. Mest för att få ett lopp innan finalen i Dubbelcupen den 5 december. Han har fått ta det lugnt efter förra starten och känns jättefin. Nu får han gå med skor och träna på det eftersom det är barfotaförbud från 1 december och det därmed blir skor även i Dubbelcupen.

Stig har bakspår och på tillägg, men motståndet ser inte allt för avskräckande ut.

”Han bör vara med där framme, men är ingen given vinnare. Jag tänker inte köra stenhårt för att vara först. Det här är i första hand en underhållande start.”