Stalldebut för Xenon

Bollnäs imorgon med lunchtrav där Xenon Gel gör sin första start för stallet. My Gifted My och Aspen Broline går också ut.
På fredag gör Meverick Meerkat comeback på Romme.

My Gifted My är en slitvarg som var lite seg i senaste starten. Han tränar helt okey hemma i Runemo. Nu är förutsättningarna de bästa, kortlopp och voltstart.

”Men han det är som vanligt en hygglig placering som gör oss nöjda”, säger Tomas Pettersson.

Xenon Gel är ett sexårigt kallblod som kom in i träning för några månader sedan.

”Det är en trevlig häst som tränat bra. Vi får se om vi lyckas få lite utveckling i honom. Han kan nog behöva något lopp i kroppen och han fick ett ganska dåligt läge.”

Aspen Broline var godkänd som fyra senast, men var rejält tröttkörd och har fått en andhämtningspaus. Nu är läget uselt, men på långdistans kanske det inte spelar så stor roll.

”Han är ganska bra i ordning, men det var ju en månad sedan han startade så det kan fattas lite. Men det är inte värsta sortens motstånd. Å andra sidan har han spår åtta bakom bilen och det är första gången över långdistans. Är han bland de tre första är vi nöjda.”

På fredag kväll kör Romme och i första loppet gör Maverick Meerkat comeback efter två starter som tvååring.

”Han var jättefin som tvååring och vi började starta, men han blev stressad och det blev galopp. Vi kastrerade och han han har fått träna på och är väl förberedd med några banjobb där han skött sig bra. Tyvärr fick vi spår fem i volten, vilket nog är sämsta möjliga. Jag hoppas att han kommer iväg felfritt och sköter han sig kan det gå ganska bra. Det finns fart i honom”, säger Tomas.