Starter S 17/7 Rä 18/7

V75 seger för Madame Af Djupmyra förgyllde lördagen. I en tät slutstrid lyckades hon sätta dit näbben precis på linjen efter ett relativt tufft lopp, snacka om hedersmärr. Lika små marginaler men mot oss var det i körningen om ledningen med systern Musett som galopperade när jag var tvungen att korrigera ut henne lite för att inte störa invändigt ekipage, surt sa räven. På hemvägen fick vi se Riff Express och Front Pace svara för två rejäla insatser på Bollnästravet som trea respektive tvåa, förtjänstfullt körda av Per Linderoth.
Tack för alla glada tillrop efter V7 segern, tack alla i vårat stall som ställer upp och gör det möjligt och tack Madame!

Nu rullar vi mot Stockholm och lunchtrav på Solvalla där vi debuterar Delicous News som är en riktigt elegant märr som det ska bli spännande att komma igång med. Hon har varit lite omogen men verkligen börjat ta åt sig träning och mogna under våren. Hon kvalade på bra sätt och det är det klart snabbaste hon gått och efter det har allt känts bara fint. Det är svårt att sia om chanser i debuten och hon tävlar med järnskor och helstängt huvudlag.

One For All gjorde sitt klart bästa lopp för oss senast då han blev tvåa trots ett rätt tufft lopp. Han tar loppen bra och har bra förutsättningar här. Barfota runtom nu för första gången hos oss iallafall kan vara värt att notera.

Imorgon bär det av till Rättvik där Juju Chan Racing startar i ett treåringslopp för ston. Hon hängde med klart förbättrat senast och verkar ha tagit det loppet bra. Lite tätare starter nu och bra läge känns positivt och kanske kan vara bland de tre främsta.

Ajlexses Hans gjorde en fin debut du som trea med en liten orutinsgalopp efter vägen. Det här är en fin häst som kommer utvecklas med starter när han börjar förstår vad det går ut på. Lite svårt läge här men han är förnuftig och fin.

Sigel Little Doc gör jämna helt ok lopp i lite seg stil. Hemma är hon piggast och gladast i hela stallet tror jag så vore kul om det kunde trilla ner en polett på banan också. Ihåligt lopp nu men synd på värdelöst läge, tänker prova plocka bort checkremmen på henne.

//Tomas