Stig ut mot de bästa

Mitt Hjärtas Flora och Höstbo Stig. Två fina nordsvenskar som får visa korten idag och i morgon. Flora på Bergsåker och Stig i derbykval i Östersund. Flora har skött sig bra så här långt, men stöter på oväntat hårt motstånd i sin tredje start. Stig var riktigt fin vid segern senast, nu väntar de bästa i årgången. Stig kan mycket väl visa sig vara en av dem.

Mitt Hjärtas Flora och Höstbo Stig. Två fina nordsvenskar som får visa korten idag och i morgon. Flora på Bergsåker och Stig i derbykval i Östersund. Flora har skött sig bra så  här långt, men stöter på oväntat hårt motstånd i sin tredje start. Stig var riktigt fin vid segern senast, nu väntar de bästa i årgången. Stig kan mycket väl visa sig vara en av dem.

Flora går ut i ett treåringslopp där stona står 20 meter före. En lämplig proposition trodde Tomas Pettersson. Men några av hingstarna bakom har gått väldigt fort. Värst är Tangen Loke som debuterade på 29,3 för Öystein Tjomsland.

”Hon har skött sig bra så här långt även om hon var lite seg på Rättvik. Men det tror jag berodde på banan. Hon borde gå framåt ytterligare med det loppet. Nu är det tufft motstånd, men jag hoppas hon kan hänga med till fina pengar”, säger Tomas.

Höstbo Stig får möta bland andra Järvsö Tore och Smedsbo Faxen i sitt kval till derbyt. Men går han lika bra som i starten senast när travet fungerade perfekt kan han kanske gå vidare.

”Det är klart att det är en chansning att vara med här. Men senast var han riktigt fin och går han fram ytterligare med det loppet och fungerar borde vi kunna vara med en bit fram. Vi får se hur långt det räcker.”

På söndag kör Romme breddag med start redan klockan 10.00. Romeo Frontline är med i det första loppet i monté och hästtransporten måste rulla mot Borlänge redan vid sextiden på morgonen. Senast ville han inte mycket och har fått ta det lugnt efter den starten.

”Han ser pigg och välmående ut. Spåret passar bra nu. Han kan komma iväg bra från början och få en bra rygg.”

Stina Åström rider igen.

Stiernhööks Spirit var duktig senast som trea i ett överpacat lopp. Han har svårt för voltstart och därför har Tomas inväntat ett nytt autolopp. Nu hör Ulf Persson.

”Han borde bli bättre och bättre för varje start. Här kan han nog vara en bit fram.”

Senast var Mitt Hjärtas Tango och Axel Wadd ute mot väl hårt motstånd på Rättvik. Det blev galopp för båda. Tango var sist i mål men ändå femtepriset. Axel blev diskad.