Storlopp för Leia och Storm

Fredagkväll på Romme och Leia Skywalker provar i E3-revanchen för ston med hela 200 000 i förstapris. M’J:s Storm är med i Sleipner Dalarnas Silverpokal med 50 000 i första pris.

”Man måste prova ibland”, säger Tomas Pettersson som nog har störst segerfunderingar för M’J:s Storm men som inte har gett slaget förlorat för Leia Skywalker.

Storm vann senast på en bra tid och har riktiga fartresurser. Nu står han med 40 meters tillägg tillsammans med värsta konkurrenten Harry Växus.

”Håller han sig bara lugn och avslappnad så ska han kunna vara med och göra upp om segern i ett jämnt fält”, tycker Tomas.

Leia Skywalker möter några av de bästa treåringsstona, men Tomas tror som sagt inte att hon är helt chanslös.

”Det är tufft motstånd, men hon känns riktigt bra i ordning och har fått ett bra läge. Jag kommer att köra försiktigt och tror inte att hon kommer att göra bort sig. Hon har gått bra med skor och brodd och en del av de hon möter börjar nog bli slitna efter en lång säsong.”

På söndag gör tvååriga Sweet Letter sin tredje start. Den här gången på hemmabanan Bollnäs. Hon har skött sig fint så här långt, men var lite hackig i den förra starten och har fått en liten paus och behandlats.

”Det ser ut som om det blev några bra hästar med så det är nog inte bara att gå ut och vinna. Från bakspår får vi smyga med och se hur många vi kan spurta ner till slut.”

På Bollnäs kvalar också tvååringarna Vickie och Vici Frontline som är två fina hästar enligt Tomas.

I de senaste starterna blev L’Amoureuse oplacerad i sin comeback och Make It Best kunde inte riktigt hänga med till slut, men höll farten till en fjärdeplats.