Succé i Östersund

Jätteskräll med G.G. Ojjdo och en säker seger för The World Is Mine. Det blev en succéartad utflykt till Östersunds stortävlingar igår lördag. G.G. Ojjdos seger i Sjunga Bests Minne var värd hela 220 000 kronor.

Tomas Pettersson var av förklarliga skäl mycket nöjd och glad efteråt.

”Det här trodde jag inte, men han har känts riktigt fin i träningen så jag trodde ändå på en bra placering även om det skulle bli svårt att vinna.”

Loppet blev lite annorlunda än det brukar se ut när de bästa kallbloden möts. G.G. Ojjdo stod på start och tog lätt ledningen, sedan kom Ard från 20 meters tillägg och övertog. Samtidigt hoppade storfavoriten Månlykke A.M. två gånger längre bak i kön. Ole Johan Östre bakom Ard höll ett hårt tempo och G.G. Ojjdo hängde med. 500 kvar hade dock Ard skaffat sig ett ganska stort försprång, men in på upploppet trött krafterna och Tomas och Ojjdo kom ikapp och förbi och lyckades hålla undan för Våler Nikolaj och Björn Goop och vinna med en hals.

Ojjdo gick nya rekordet 23,6 med fast huva, järnskor runt om och en lite tyngre säkerhetssulky. På en annan häst skulle det alltså finnas lite att göra för att få honom ännu snabbare i högsta kallblodsklassen. Men det gäller inte Ojjdo som var väldigt besvärlig när han kom till Runemo gård och Tomas och Jenni.

”Så länge han är i min träning kommer jag inte att ändra någonting. Han måste ha sina rutiner och gå med det han är van vid. Vi provade med en annan vagn och det gick inte bra. Huvan kommer att vara kvar. Det viktiga är att han inte hetsar upp sig.”

Tomas vann också med The World Is Mine som spetsade från springspår och sedan länsade undan och vann med två längder. Det var tredje seger på de senaste fem starterna.

”Det är en riktigt fin häst. Det är roligt att han börjar få utdelning på sin kapacitet nu.”

Barry Wadd var ute i ett tufft gäng över 3 000 meter och blev oplacerad.

”Det är möjligt att jag körde väl passivt, men sedan kanske tre varv är lite väl långt för honom.”

Men det var det enda smolket i glädjebägaren denna succédag i Östersund som Tomas och Jenni och alla andra i stallet sent kommer att glömma.