Sweet Letter på Valla

Tvååriga Sweet Letter gick bra i debuten och nu väntar lite tuffare motstånd på Solvalla. På lördag startar Make It Best i ett lämpligt montélopp på Rättviks breddtrav.

Sweet Letter hade bara varit i träning en veckan när hon debuterade. Hon klev iväg från fjärde spår och satt fast på slutet som trea. Hade hon fått lucka är det inte omöjligt att hon vunnit.  Nu är förutsättningarna likadana, med knepiga spår fyra i volten igen. Dock förmodligen lite bättra hästar emot den här gången.

”Hon var duktig i debuten och jag satt fast med krafter kvar. Hon har tränat på utan problem efter starten och jag hoppas hon uppträder förnuftigt i volten igen. Motståndet är svårbedömt, men hon måste nog springa en 17-tid för att vara med och göra upp om segern”, säger Tomas Pettersson.

Make It Best har hamnat i lite poängnöd och går därför ut i ett breddlopp i favoritdisciplinen monté på lördag. Det blev galopp senast framför vagn och Tomas tror att det möjligen berodde på att han var öm i hovbotten. Därför har han fått sulor och på lördag borde Jenni H Åsberg ha stora möjligheter att lotsa honom till vinst från 20 meters tillägg.

”Det ser ut som ett passande lopp där han kan tjäna lite pengar och poäng.”

Senast i måndags på Bollnäs blev Truelove och Usain Frontline 4:a och 5:a efter hyggliga lopp. Båda var möjligen lite slitna efter att ha startat tätt. J.B. Burnout såg jättefin ut i ledningen till sista bortre långsidan då han började bromsa, sedan blev det galopp in på upploppet och en sjätteplats sedan han ställt sig i trav i tid.

”Jag vet inte om han blev trött eller om det är något sin inte stämmer. Vi får avvakta några dagar till och se hur han verkar”, säger Tomas.

Ajlexes Frisco var fin i rygg ledaren och blev grovt störd av segraren som först gick ut när Tomas skulle gå förbi utvändigt och sedan gick ner när det blev lucka invändigt. Frisco fick därmed nöja sig med en tredjeplats, men kommer att starta igen på Romme den 12 november om inget oförutsett inträffar.

”Jag var riktigt nöjd med hur han uppförde sig. Hade jag kört lite mer offensivt på bortre långsidan hade vi nog vunnit, men jag ville ge honom ett snällt lopp. Jag tror att det var bra inför kommande starter.”