Symphonie i Anders Kilströms

Höstbo Elis, Symphonie One går alla ut på Bollnäs fina tävlingar ikväll som gästas av självaste Nuncio. Symphonie One har kvalat in i finalen av Anders Kilströms minne där hon står start och kan ta en hygglig placering, men knappast vinna.

Höstbo Elis är först ut. Han gick skapligt i senaste starten, men inte på topp.

”Jag tycker att det borde vara lite mer sprutt i benen på honom, men det är inget fel. Han har inte fått upp rätta tempot än och får han starta på så borde det bli bättre”, säger Tomas Pettersson.

Symphonie One slår sig långt upp på spatten på bakbenen i kurvorna och går med långa gamascher. Nu blir det lättare aluminiumskor fram, en Murphybländare för att hon ska gå rakare och urryckare.

”Det är ett hårt lopp, men hon borde kunna få ett bra läge och borde kliva iväg felfritt från spår två. Jag tror att det är svårt att springa ifrån henne. Jag tänker köra snällt, så får vi se hur långt det räcker.”

Remains hoppade omotiverat senast och är bättre än raden bara hon håller sig i trav. Hon är ganska mycket riden i träningen och får nu prova monté med Jenni H Åsberg i sadeln. Loppet är svårbedömt, liksom Remains är i monté.