Take of för Boeing

Like A Boeing gick bra i debuten som fyra. Nu ser han ut att ha en lämplig uppgift på Rättvik från springspår.

”Vi har varit nöjda med  honom efter starten och han borde vara ännu bättre med ett lopp i kroppen. Motståndet är alltid svårbedömt när det är orutinerade hästar. Men kliver han iväg från start bör han få ett bra lopp och kunna vara med och göra upp om segern”, säger Jenni H Åsberg.

På tisdag är det dags för lunchtrav på Bollnäs där Leia Skywalker och Remains möts i ett stolopp. Leia har det bästa läget och nog den bästa formen också. Hon bröt ut mot stallbacken och galopperade sedan förmodligen bort segern senast på Arvika.

”Det känns som om hon står på tur för seger. Hon är kvick ut och bör kunna få ett bra lopp från spår ett bakom bilen.”

Remains har hamnat långt ut i andra ledet och har inte startat på ett tag. Hon har fått vila och blivit behandlad efter några tveksamma insatser under våren och försommaren.

”Hon känns okey i jobben, men jag kommer att köra snällt med henne så får vi se hur långt det räcker.”

J.B. Burnout såg ut att gå mot en solklar seger på Arvika när Tomas Pettersson tryckte till ena sidostången lite för mycket och det blev galopp. Han är i vilket fall klart mycket bättre än tidigare och har fått ordning på sin stora kropp och långa ben.

”Han kan öppna rätt bra och har läge för spets här. Håller han bara ordning på benen ska han kunna vara långt fram”, säger Jenni.

Adore Sutola går ut i sista loppet med Jenni i sulkyn. Senast gick han bra i monté och med det motstånd han nu har kan det gå bra om han håller sig i trav.

Paymeback Rivner ska kvala med Tomas i vagnen.