Tango bästa chansen framöver

Trav varje dag framöver och Mitt Hjärtas Tango har nog bäst chans på måndag i Östersund. Men Höstbouffe kan nog också vara med och slåss om segern på Bollnäs under fredagkvällen. Sergio Frontline är heller inte chanslös på Hagmyren på söndag, medan Ingalill Laday och Shaded nog får ses som lite mera skrällbud på Bergsåker respektive Hagmyren.

Trav varje dag framöver och Mitt Hjärtas Tango har nog bäst chans på måndag i Östersund. Men Höstbouffe kan nog också vara med och slåss om segern på Bollnäs under fredagkvällen. Sergio Frontline är heller inte chanslös på Hagmyren på söndag, medan Ingalill Laday och Shaded nog får ses som lite mera skrällbud på Bergsåker respektive Hagmyren.

Det börjar alltså med Höstbouffe på Bollnäs. Läget kunde inte vara bättre med spår ett bakom bilen. Tomas kan välja om han ska köra i ledningen eller inte. Eftersom det är medeldistans är svaret inte givet.

”Vi får se hur jag gör. Det beror på hur han beter sig. Formen är i alla fall bra, men det är några bra emot så vi får se hur långt det räcker, ett halvvarv kortare hade varit bättre”, säger Tomas Pettersson.

Ingalill Laday var bättre än tidigare senast. Nu startar hon i ett treåringslopp på Bergsåker. Hon har fått ett passande smygläge igen.

”Hon verkar okey efter senaste starten och borde vara lite bättre med det loppet i kroppen. Men nu möter hon tuffare hästar och jag kommer att köra snällt så får vi se hur långt det räcker.”

Sergio Frontline tog sig en kort galopp från start senast, men reparerade till en tredjeplats. Formen är bra, men motståndet är snarare hårdare den här gången. Men om  Jenni H Åsberg som rider lyckas hålla honom i trav ska han kunna vara med och göra upp om segern på Hagmyren.

”Han borde kunna dyka upp bland de tre första om han håller sig i rätt gångart.”

Shaded har inte utvecklats riktigt som tänkt, men har känts så bra efter den senaste starten att han får prova igen.

”Han har bra läge och är lättplacerad, men han måste vara klart förbättrad om han ska räcka till seger.”

Mitt Hjärtas Tango åker till Östersunds lunchtrav på måndag. Han har varit riktigt bra i de senaste starterna. Nu är läget med springspår från tillägg inte det bästa, men Tomas är ändå ganska optimistisk.

”Det är risk för vingel och Tjomsland har en bra med. Men det är väl inte alldeles omöjligt att vi kan vinna med lite flyt om han håller sig i trav.”

Senast var Xray oplacerad på Gävle i sin sista chans och har nu gått ur träning.