Tarzan och Banker på V75

Segerstaplaren Ajlexes Daylight och nyttige Banker Brodde avslutar året med Solvallas extra V75-omgång på annandagen. Smart Lohr och Amina Hornline gör sällskap i ramloppen och faktum är alla fyra har viss segerchans.

Smart Lohr vann sin montédebut och Jenni H Åsberg sitter i sadeln igen. Efter segern blev han lite stel, men det gick snabbt över. Nu står han lite sämre till än då och motståndet är lite tuffare. Å andra sidan kan han ju utvecklas för varje montélopp som går. Tomas Pettersson som deläger ligger dock lite lågt:

”Han måste väl visa några gånger att han fungerar för att jag ska tro riktigt på honom, men debuten var bra och han verkar fin igen.”

Banker Brodde har varit ute i klass 1 i V75 från spår åtta bakom bilen i två lopp i rad. Nu har han fått betydligt mer passande läge och även om han inte är någon startraket borde han inte hamna ute i tredje spår och tvingas backa sist från början. Motståndet är också lättare än tidigare.

”Det är bättre förutsättningar den här gången. Han har varit fin i veckan och det är ingen fara med formen. Det ska bli spännnande.”

Ajlexes Daylight (Tarzan) var riktigt tapper när han vann på Gävle i tisdags. Nu blir det bara en vecka mellan starterna, men det har han klarat förr. Från spår sex bakom bilen bör han också komma hyfsat till. Tarzan är startsnabb och har blivit riktigt travsäker i år.

”Han har verkligen höjt sig några snäpp ytterligare under hösten och vintern. Nu är det lite tuffare motstånd än i de senaste loppen, men han är riktigt bra och vi behöver inte ge upp på förhand.”

Bästa segerchansen är nog ändå Amina Hornline. Hon har gått bra på slutet och är under utveckling. Motståndet ser inte allt för imponerande ut och bakspår i volten är ingen fara.

”Det ser ganska jämnt ut. Jag tror att hon kommer att vara ganska långt fram.” 

I fredags blev det två välbetalda tredjeplatser på Bergsåker. Det efter en positiv insats och en negativ.

”Ahellofagirl borde ha vunnit. Hon blev trög med öppet huvudlag, förut har hon varit lite väl pigg med stängt. Höstbo Krabat gick däremot riktigt bra i spurten efter att ha hamnat långt bak invändigt och fått en krånglig resa. Hans bästa lopp hittills.”