Tarzan och Nica i V75-finaler

Le Cupole slog sig storstilat fram till en mersamkande andraplats på Bergsåker. Det är bara att de två riktiga fidusarna Ajlexes Daylight, gemenligen kallad Tarzan, och Nica Frontline visar samma storform i lördagens V75-finaler.

Le Cupole slog sig storstilat fram till en mersmakande andraplats på Bergsåker. Det är bara att hoppas att de två riktiga fidusarna Ajlexes Daylight (bilden), gemenligen kallad Tarzan, och Nica Frontline visar samma storform i lördagens V75-finaler.

Fredagskvällen blev ömsom vin ömsom vatten. Quincy Frontline galopperade i debuten i första sväng och blev diskad på Bergsåker. Loveletter gjorde likadant på Romme. Conrads Cecilia hamnade långt bak och eftersom Tomas inte ville gå på för tidigt avvaktade han i sista sväng med att gå ut i tredje spår. Det var långt fram, Cecilia spurtade hyggligt till en sjätteplats på fullt godkända 15,9.

Le Cupole var som sagt storartad. 800 kvar hängde han med i avancemanget i tredjespår och genom sista sväng var han först därute och när alla andra stumnade höll han så när på att slå av segrande Incredible Kemp som ledde med massor av längder i inledningen av upploppet.

Nu väntar den riktiga hetluften med två v75-finaler med vardera 200 000 i första pris. Vare sig Ajlexes Daylight eller Nica Frontline är favorittippade precis men hästarna har kvalat in och är i bra ordning även om Tomas tror att det blir tufft att nå toppplaceringarna:

”Ajlexes Daylight har tränat precis som vanligt efter andraplatsen i försöket. Han känns som det ska och har fått ett bra spår. Han kan knappast ta ledningen, men vi borde kunna hamna bra till. För att vinna måste han vara bättre än någonsin och ha tur på vägen.”

Nica Frontline har gjort två lopp efter vila och varit bra båda gångerna.

”Nu borde hon kunna komma vettigt på det. Formen känns riktigt bra. Hon kräver att man kör henne på chans, men borde kunna få fina pengar om det stämmer på vägen.”