Tarzan testas på kort

Ajlexes Daylight har tre nollor i de senaste starterna, en mycket ovanlig situation för Tarzan. Lunchloppet på Bergsåker blir en test på hur det egentligen står till med honom. Med till Sundsvall åker Petronia Caf som fått ett dåligt läge.

Men först Googla Sutola som var tillbaka på banan efter ett halvårs frånvaro och gick bra när hon blev femma på Gävle. Googla gick i rygg på ledaren och kom ut i andraspår in i sista sväng. Det saknades lite på slutet när det gick riktigt fort, men Tomas Pettersson var nöjd efteråt:

”Jag är jättenöjd, hon fullföljde bra.”

Tarzan har fått spår tio bakom bilen på för honom ovanlig sprinterdistans. Han har hoppat i tre av de fem senaste starterna och det kan nog bli lättare att inleda felfritt från bakspår. Motståndet är enklare än det han brukar stöta på, men frågan är var han själv står.

”Jag tycker han är svårbedömd. Det är svårt att ha för stora förväntningar innan han har presterat bra i lopp igen. Han känns fin i träningen, men tävling är en annan sak. Jag hoppas att han gör ett bra lopp och kan vara med ett tag till.”

Petronia Caf har fått bakspår på 20 meters tillägg och kan få svårt att vara med bland de allra första.

”Hon har gjort två skapliga lopp, men här känns det som att vi får smyga med och i första hand försöka ta lite pengar.”