Taskiga lägen på V75

Spår 12 för Ajlexes Daylight på kortdistans. Sämre kan det inte bli. Spår 11 på långdistans för Le Cupole är lite bättre, men inte bra. Ändå har inte Tomas Pettersson gett slaget förlorat i förväg inför Bergsåkers V75:a:

Spår 12 för Ajlexes Daylight (bilden) på kortdistans. Sämre kan det inte bli. Spår 11 på långdistans för Le Cupole är lite bättre, men inte bra. Ändå har inte Tomas Pettersson gett slaget förlorat i förväg inför Bergsåkers V75:a:

”Hästarna känns fina och motståndet är lättare än vad det brukar vara på V75. Men det är surt att båda hade sådan otur i spårlottningen.”

Ajlexes Daylight, allmänt kallad Tarzan eftersom han klättrade som föl, fick ett tungt lopp senast på Solvalla och höll farten bra till en femteplats. Han är härdad i hårda V75-lopp och har gått med tung balans under vintern. Nu blir det aluminium skor runt om.

”Läget är ju uselt, men motståndet är inte allt för imponerande. Med rätt resa tror jag han kan hävda sig.”

Le Cupole har varit duktig över sprinterdistans, nu väntar mer än det dubbla. Senast var han uppanmäld och en del tyckte att insatsen inte var allt för imponerande. Han har varit igång länge och hållit en stabil toppform, frågan är om den är på väg ner.

”Trodde jag det hade jag inte anmält. Han känns fortsatt fin. Nu är det en ovan distans över tre varv, men han är absolut inte sämre än de han möter. Med ett vettigt lopp ska han kunna hämta en hel del.”