Täten i kuskligan på Bollnäs

Två vinster på premiärdagen tog Tomas Pettersson till ledningen i Bollnäs kusk- och tränarliga. Letterman och Höstbouffe var debutanter för stallet och fina vinnare.

Två vinster på premiärdagen tog Tomas Pettersson till ledningen i Bollnäs kusk- och tränarliga. Letterman och Höstbouffe var debutanter för stallet och fina vinnare.

Letterman tog ledningen in i första sväng och ledde sedan hela vägen och kunde lotsa undan till en äker seger efter att ha avslutat 14 sista 500.

”Det var en bra insats. Han har utvecklats och är förnuftig, även om han är lite rullig skötte han sig ändå”, säger en nöjd Tomas Pettersson.

Höstbouffe fick en jobbigare resa från tillägg. Visserligen med lite draghjälp på vägen, men sedan en rejäl kämpainsats över upploppet när ledaren togs ner över mållinjen på fina 30,4 efter att ha gått under 29 sista halvvarvet.

”Det var kul. Han har mått bra av tävlingspausen från i höstas. Det här var riktigt kul.”

Olivia Frontline får också godkänt även om hon inte kunde hänga med riktigt när det gick riktigt fort på slutet. Efter en resa invändigt blev hon fyra på 16,8.

”Det var fullt godkänt i årsdebuten. Jag tycker att hon kändes rejälare än förra året. Hon bör få en hyfsad säsong.”

Besvikelser var däremot Dash Boy och Pam Frontline. Dash Boy stannade helt i ett långlopp efter att ha serverats en resa i rygg ledaren. Möjligen blev distansen för mastig.

”Han var urdålig. Jag har ingen bra förklaring. Han hade inte nämnvärt hög puls efteråt. Vi får fundera och kolla upp honom.”

Pam Frontline tröttnade också, men hon lät åtminstone illa efter loppet och har förmodligen fått halsproblem.

”Hon var lite hetare än vanligt. Det tyder också på att hon inte var riktigt just.”

I kvalloppet skötte sig Conrads Cecilia bra och blev godkänd på 21,0.

”Det gick väl 18,5-19 andra varvet och hon är klar att börja starta om vi håller oss här uppe och inte åker till Solvalla.”