Team Jenni

Jenni H Åsberg är född 1985 och mer eller mindre uppväxt på Gävletravets stallbacke där pappa Anders Lindström var tränare och hela familjen engagerad i rörelsen. Så har det fortsatt och Jenni tog över efter pappa som proffstränare efter en del utflykter.

Först gick hon dock medialinje på gymnasiet och är utbildad i grafisk formdesign. Men någon grafisk formgivning blev det inte. Istället åkte Jenni till Italien och Bologna och jobbade åt Stall Trio i ett halvår, sedan blev det Håkan Wallberg och pappa på Gävletravet innan hon via en sväng till Kanada och tränarkursen succesivt tog över Anders Lindströms rörelse på Gävletravet.

Jenni har ett stall kvar på Gävle med hjälp av pappa, men har flyttat huvuddelen av verksamheten till Runemo gård där hon samarbetar med Tomas Pettersson som hon är sambo med. De delar också på Zandra Karismaa som jobbar halvtid åt Tomas och halvtid åt Jenni.

Jennis ambition är att ha en väl fungerande rörelse med välmående hästar som presterar bra. Det finns plats för fler hästar, men det får inte bli för många. Jenni vill ha möjlighet att lägga upp träningen individuellt för varje häst. Just individanpassad träning är hennes signum. Det innebär bland annat ridträning för de hästar som det passar på. Såväl tuffare galoppintervaller som dressyr för att bygga muskler.

Jenni är en av landets framgångsrikaste montéryttare och ser gärna fler hästar som trivs i monté på träningslistan.

Träningsavgift: 350 kronor dagen + moms
Provision: 10 procent av insprungna pengar