#asbergpetterssontrav

Ett hopkok av möjligheter för dig som hästägare. Ordning och kvalitet i alla led för din travhäst, för ung-, start- och montéhästar. Det är vad #asbergpetterssontrav står för.

Tomas Pettersson är en erkänt skicklig kusk. Jenni Åsberg är landets kanske bästa montéryttare. Båda är duktiga och vid det här laget erfarna travtränare med bra resultat för både unga som äldre hästar. Detta trots att de sällan har fått ta hand om några toppstammade dyrgripar.

På den fantastiska träningsanläggningen Runemogård finns alla möjligheter till varierad träning. Rundbana, backe, rakbana och rakbana för ridträning i lite djupare sand. Bollnästravet ligger bara en mil bort för snabbjobb. Varje häst ska tränas efter sina förutsättningar. Individanpassad träning är Jennis specialitet. Det innebär bland annat ridträning för de hästar som det passar på. Såväl tuffare galoppintervaller som dressyr för att bygga muskler.

Jenni och Tomas är noga med att det ska vara stil på grejorna, men också att det ska vara kul att äga häst. Det betyder ordning och reda i stallet, men också sociala aktiviteter tillsammans med hästägare och personal.

Överhuvudtaget prioriteras kontakten med hästägarna. Hemsidan dateras upp inför alla starter och det råder alltid Öppet Hus i Runemo och i snabbjobbsstallet på Bollnästravet. Den som vill får gärna komma och hänga med och köra några träningsrundor eller om det känns för läskigt nöja sig med att titta på.

Ambitionen är alltid att få fram bra unghästar för årgångsloppen och äldre som kan hävda sig i rikstoton.  Och att hålla en hög seger- och startprocent.

Tillsammans är Tomas Pettersson och Jenni Åsberg ett komplett team som passar alla typer av hästar. Tomas tar hand om de flesta styrningarna i vanliga lopp och rikstoton. Jenni rider monté och kör breddlopp. De har båda lång erfarenhet av att köra in och träna upp unghästar tillsammans med personalen.

Båda har gedigen travarstam i sin uppväxt.

Tomas är född 1978  har dottern Emelie, som är framgångsrik ponnykusk, från ett tidigare förhållande.

Han har vuxit upp på travet då pappa och mamma alltid varit hästägare. ”Jag är mer eller mindre uppgödd på travrestaurangerna runt om i landet”, säger Tomas, som dock började tycka att det var roligare att vara på stallbacken än på publikplats.

Sommarstället låg alldeles i närheten där P.O. Andersson tränade sina hästar.
När pappa började jobba med Solvallas anläggningar och familjen flyttade till Kuskvägen alldeles intill stallbacken blev det Hans-Owe och Per Sundberg som fick hjälp. Då var Tomas 14 år. Efter hästlinjen på naturbruksgymnasiet blev det jobb hos Sundbergs och ett halvårs avstickare till K.G. Holgersson i Italien innan han flyttade till Claes Svensson på Mantorp.  Efter ett år drog Tomas tillsammans med sin dåvarande sambo Åse Larsson till hennes hemstad Bollnäs och började hos Peter Eriksson.
Efter tränarkursen på Wången blev Tomas tränare och slog sig ner på Runemo Gård.

Jenni är född 1985 och uppväxt på Gävletravets stallbacke där pappa Anders Lindström var tränare och hela familjen engagerad i rörelsen. Så har det fortsatt och Jenni tog över efter pappa som proffstränare efter en del utflykter.

Först gick hon dock medialinje på gymnasiet och är utbildad i grafisk formdesign. Men någon grafisk formgivning blev det inte. Istället åkte Jenni till Italien och Bologna och jobbade åt Stall Trio i ett halvår, sedan blev det Håkan Wallberg och pappa på Gävletravet innan hon via en sväng till Kanada och tränarkursen succesivt tog över Anders Lindströms rörelse på Gävletravet.

Information och raka besked till hästägarna prioriteras av #asbergpetterssontrav. Tomas och Jenni har fortfarande varsina träningslistor och vilka hästar som är på väg att starta den närmaste veckan kan du se om du klickar på  till start.

Bilderna tas av Veronica Berggren. Så fort en häst från stallet placerat sig kommer den upp på sidan och för varje häst finns ett helt album med bilder som Veronica tagit.

Det här kostar det att ha häst i träning hos #asbergspetterssontrav

Träningsavgift: 375 kronor/dag + moms
Provision: 10 procent av prispengarna.