Tillägg för Storm och bakspår för Samba

Inte helt chanslösa trots utgångslägena. Så kan man sammanfatta läget för M.J.’S Storm idag på Romme och Ajlexes Samba Pati på Bergsåker på torsdagkväll.

Inte helt chanslösa trots utgångslägena. Så kan man sammanfatta läget för M.J.’S Storm idag på Romme och Ajlexes Samba Pati på Bergsåker på torsdagkväll.

Det är inga lätta uppgifter de ställs inför. Stormen står med 40 meters tillägg och Samba med bakspår i volten på kortdistans. Men båda håller fin form och kan kryssa sig fram till en tätposition om det löser sig och de håller sig i trav.

M.J.’ S Storm är en fartfylld herre som hittills har haft  svårt att hålla benen i styr ett helt lopp. Senast blev  det galopp i dödens, men han blev ändå femma.

”Han gick bra och jag tror inte att det spelar någon roll att han startar tätt. Går han felfritt ska han kunna hinna fram till en bra position”, säger Tomas Pettersson.

Ajlexes Samba Pati startar över kortdistans i ett lopp där det blev hela elva hästar i startvolten. Av dessa fick Samba spår elva, det vill säga fjärde spår bakom de första sju. Ett minst sagt problematiskt läge. Men hon har visat sig travsäker och kan förhoppningsvis ta sig fram mellan hästar i början till ett hyfsat läge.

”Hon verkar i alla fall var i fin form och har tränat bra sedan den förra starten då hon gick bra som trea. Vi får springa med och se hur långt fram vi kan komma.”

I de senaste starterna på Bergsåker blev alltså M.J.’S Storm femma, L’amoureuse blev sjua i sin comeback efter en sträckning i hagen. I Bollnäs hoppade såväl Ukulele som Usain Frontline, Twigs Ceasar hoppade i ledningen i sista sväng, medan Ajlexes Frisco inte riktigt orkade försvara sin ledning utan blev trea.