Tillbaka till vardagstravet

Efter elitloppshelg med fantastiska hästar, lopp och inte minst tider är travet tillbaka till vardagen med lunch på Gävle och V65 på Rättvik. Stall Tomas Pettersson kommer ut med hela sju hästar varav åtminstone fem har viss segerchans.

Efter elitloppshelg med fantastiska hästar, lopp och inte minst tider är travet tillbaka till vardagen med lunch på Gävle och V65 på Rättvik. Stall Tomas Pettersson kommer ut med hela sju hästar varav åtminstone fem har viss segerchans.

”Letter Writing och Olivia Frontline får nog svårt att vinna. Men alla sju har goda möjligheter att ta pengar och fem ska nog kunna vara riktigt långt framme om det klaffar. Men vilken som är bäst segerchans, det får andra bedöma”, säger Tomas Pettersson på väg hem från Solvalla och E-läktaren.

Först ut är Editio som vann säkert senast och har bara gått lugnt efter det. Nu möter han några bra, bland annat från Stall Nurmos som årsdebebuterar och kan få ett bra läge från spår fem bakom bilen. Han öppnade bra från spår sju senast.

”Han verkar vara bra i form och fortsätter förhoppningsvis att gå fram när han får starta på.”

Editio kommer att gå barfota fram.

Olivia Frontline är med i ett fyraåringslopp som går utanför V4 på Gävles lunchtrav. Olivia håller bra form utan att ha fått någon riktig utdelning på slutet. Senast var hon också knölig att få iväg från start och utrustas nu därför med en springrem. Hon går barfota runt om, men Tomas har inga segerförväntningar på henne.

”Vi får smyga med och se vad vi kan få.”

På Rättviks kvällstrav är Ajlexes Daylight först ut i den första V65-avdelningen. Han har fått vanskliga spår fem i volten och möter bland annat lovande Le Mat. Senast slog han ihop när det gick väldigt fort 500 kvar på Solvalla, men både före och efter galoppen gick han riktigt bra. Förhoppningsvis är den galopplystne ”Tarzan” på väg att stabiliseras.

”Han gick ju stabilt iväg från fjärde på Solvalla så jag hoppas att han sköter sig igen. Han känns jättefin i träningen och stämmer det har han inte sämre kapacitet än de bästa i det här loppet.”

Ajlexes Daylight får järnskor istället för flappskor fram den här gången.

Chicago Aron startar i nästa V65-avdelning i ett lärlingslopp med Emelie Mårtensson bakom tömmarna. Hon körde även förra gången då Aron satt fast med allt sparat.

”Han håller bra form och kan hon bara hitta ner till ett skapligt läge från spår åtta kan det gå riktigt bra. Motståndet är inte så avskräckande.”

Letter Writing har tjänat mycket pengar och möter följdaktligen bra hästar. Hon tar för det mesta pengar, men vinner ytterst sällan. Så blir det sannolikt även denna dag från spår nio bakom bilen. Rygg ledaren och lifta med till bästa möjliga placering är planen.

”Det blir nog svårt att vinna även om motståndet är enklare än vanligt.”

Letter Writin går barfota fram.

Loveletter (bilden) är den enda av hästarna som har fått ett riktigt bra utgångsläge. Från spår två bakom bilen bör hon kunna ledningen, men vad Tomas gör sedan återstår att se. Det är ett väldigt högklassiskt stolopp som Rättvik fått ihop, snudd på V75-klass.

”Jag hoppas att hon är lite vassare än i Örebro senast. Vi har inte hittat något fel på henne så vi provar igen. Sedan får vi se om jag kör i ledningen eller inte. Det beror på hur hon känns.”

Loveletter springer utan skor.

Utanför V65 har Banker Brodde begåvats med spår tolv i ett treåringslopp. Banker har fått en andhämtningspaus efter tre täta starter och behandlats i framkotorna. Nu tränar han väldigt fint och även om det är svårbedömt i sådana här treåringslopp verkar inte motståndet så tufft.

”Han har gått bra i början utan att få riktig utdelning. Sköter han sig nu och inte galopperar har han säkert styrka att runda en hel del och nå en framskjuten placering.”