Toppchanser för Leif och Thelma

Lunchtrav på Bollnäs imorgon där Ajlexes Leif lär bli storfavorit. På torsdag har Thelma M.M. en lämplig uppgift på Bergsåker. Sidney Crosby har också en hygglig chans på Bollnäs liksom Kontur på Bergsåker.

Ajlexes Leif har radat upp segrarna i de senaste starterna. Senast vann han lätt på Rättvik trots att Tomas Pettersson tyckte att han var lite loj. Nu har han spår tre i volten och bör ta ledningen igen.

”Han känns bara fin och jag hoppas att han är lite piggare nu. Det är en bra chans om han står på friska ben och det finns inget negativt att rapportera”, säger Tomas.

Sidney Crosby blev oplacerad för första gången senast när han mötte tuffare motstånd än tidigare. Nu har han fått ladda om och möter för första gången äldre hästar.

”Han känns bra i träningen och det kan vara nog lite lättare att gå ut i flerklass- än i treåringsloppen när man tjänat lite pengar. Får han ett vettigt lopp ska han kunna vara en bit fram.”

Kontur och Thelma får bara en vecka mellan starterna, men båda fick väldigt snälla lopp och därför väljer Tomas att starta igen.

Kontur blev fyra i debuten efter att ha hamnat ganska långt bak och spurtat bra.

”Det blir lite tätt, men han behövde inte gå så hårt i debuten och jag vill gärna göra en start till innan det är dags att skruva i brodden. Sedan är det svårt att bedöma hur det kan gå i sådana här treåringslopp. Men han har fått ett vettigt läge.”

Thelma M.M. gick riktigt fort sista 400 senast efter ett extremt snällt lopp.

”Det är samma här, lite tätt mellan starterna, men jag kunde inte låta bli att anmäla när jag så det tunna motståndet. Hon måste ha en toppchans”, säger Tomas Pettersson