Toppchanser när nya året inleds

Året avslutas med lunchtrav på Gävle där Kontur har en hygglig chans, Barry Wadd gör sin andra start efter långt tävlingsuppehåll och Avantis Red Witch.
Det nya året inleds med stortävlingar på hemmaplan där Aspen Broline har bra läge och Madame och Musette af Djupmyra tillhör de mer betrodda inom V75-spelet. My Gifted My gör sitt, men har svårt att vinna numera.
På tisdag gör nyuppvaknade Front Pace ett nytt försök på Bergsåker där även Bellis Frontline har en hygglig chans.

Kontur har blivit stabiliteten själv på senare tid. På Gävle väntar spår sex bakom bilen på kortdistans och Tomas Pettersson tror på en viss segerchans.

”Han har fortsatt att träna bra och ska kunna var med i segerstriden.”

Barry Wadd var seg i sin comeback, men har blivit mer på tårna i träningen efter den starten. Han har spår ett bakom bilen över medeldistans och motståndet är inte det värsta han har mött.

”Är han i normal standard ska han vara tidig i ett sådant här lopp, men risken är att han behöver några fler genomkörare för att vara på topp.”

Avantis Red Witch startar från spår två i samma lopp med Jenni H Åsberg i sulkyn och Tomas utfärdar en varning.

”Hon var tillbaka i normal standard senast och gick bra till slut på en opassande bana. Från det här läget kan hon skrälla med ett fint lopp.”

På nyårsdagen är Aspen Broline först ut på Bollnäs från spår två bakom bilen. Senast gick han felfritt och var tvåa på ett bra sätt. Tomas hoppas att han äntligen kan slappna av och visa den kapacitet som borde finnas i den bildsköne valacken.

”Det känns som en bättre än vad han fått ut så här långt. Kanske det släpper nu? Allt verkar i alla fall fortsatt fint med honom.”

My Gifted My har spår tre i 20-metersvolten med Jenni i sulkyn. Han brukar placera sig i loppen, men det det var länge sedan han vann. Det ser likadant ut den här gången. Förväntningarna sträcker sig inte högre än att han ska tjäna en hygglig slant.

Madame och Musette af Djupmyra har gått riktigt bra sedan de kom in i Tomas och Jennis träning.
Nu ska Madame prova i STK Klass 1 från spår tre i den bakre volten.

”Hon var godkänd trea senast på Solvalla även om jag kanske hade hoppats på lite mer med tanke på det lopp hon fick. Hon har fått återhämta sig någon vecka nu och det tror jag kan vara bra. Sedan har hon gått väldigt bra på just Bollnäs. Med lite klaff ska hon kunna vara bland de tre första”, säger Tomas.

Musette startar i ett försök i Diamantstoet från 20 meters tillägg. Hon spurtade till seger på Bergsåker senast.

”Det loppet blev lite kört i halsen på henne, men hon var inte helt bottnad i mål. Hon har tagit loppet bra och ser lagom laddad ut så jag tror att hon kan spurta ner de flesta igen.”

På tisdagkväll väntar sedan Bergsåker där Front Pace fått spår tio bakom bilen med Jenni i sulkyn. Han gick över förväntan i comebacken och fullföljde bra efter att ha fått dra upp spurten väl tidigt.

”Normalt ska han gå fram efter den insatsen och vara ännu bättre nu. Det behövs för motståndet är tuffare den här gången. Det är svårt att lova vinst, men vi hoppas att han tar en bra placering.”

Bellis Frontline har ett bra läge i ett stolopp. I den senaste starten var hon seg efter att ha fått en tävlingspaus i en månad.

”Hon bet i hela vägen, men det gick lite trögt. Nu har hon fått träna lite mer på rakan så vi får se om hon är lite rappare nu. Motståndet ser inte allt för tufft ut så har hon en bra dag kan hon vara en segerkandidat.”