Trav hela veckan

Rättvik imorgon för Annie Lennox, Solvalla på onsdag för Herman Hazelaar och Dreamy Frontline, Gävle på torsdag för Katrine Hill och Ajlexes Elise, Romme på fredag för Dear Matrix och One for All. Sedan Bollnäs på lördag och Solvalla igen på söndag (mer om det senare).
Trav hela veckan således och någon seger ska det kunna bli.

Annie Lennox har en hygglig chans på Rättvik från spår sex bakom bilen.

”Hon gick bra efter uppehåll senast och kommer att tjäna hyggligt med pengar i år. Nu står hon skapligt till och ska vara med i segerstriden om vi får ett vettigt lopp”, säger Tomas Pettersson.

Herman Hazelaar gjorde comeback senast med en fjärdeplats över opassande kortdistans. På Solvalla har han springspår i tilläggsvolten och Tomas är ganska optimistisk:

”Han har varit fin efter starten och borde gå fram med det loppet i kroppen. Det är några skapliga emot, men jag hoppas att vi kan vara med och tampas om segern.”

Dreamy Frontline möter tufft motstånd i ett fyraåringslopp för ston. Hon låg i rygg ledaren senast och blev tvåa med krafter kvar. Nu är inte förhoppningarna så högt ställda.

”Hon åker med som resesällskap och kan kanske ta en fin matlapp.”

Dreamy Frontline kördes senast till sin andraplats av Emelie Pettersson. På torsdag får hon chansen igen i ett nytt ungdomslopp. Den här gången bakom Katrine Hill. Från spår fem bakom bilen tror pappa Tomas på en bra chans.

”Hon gick bra till slut i årsdebuten och loppet ser lämpligt ut.”

Själv ska han köra Ajlexes Elise från spår tolv bakom bilen i ett comebacklopp. Läget och den senaste insatsen gör att Tomas ligger lågt.

”Normalt sett borde hon ha en bra chans i ett sådant här lopp. Men hon gav upp för tidigt senast och spåret drar ner chanserna.”

På fredag väntar Romme och en ny montéstart för Dear Matrix. Förra gången var det debut i travridning och hon höll hyggligt efter ett lopp i dödens. Nu är det Juniorchanslopp och skötaren Linnea Nyrén får chansen.

”Hon stånkade på senast och fick en slant. Första loppet i monté kan vara knepigt och hon borde vara bättre nu. Linnea har inte ridit så många lopp, men hon har ridit banjobb med henne. Kan hon bara spara speeden borde hon kunna vara bland de tre första.”

One for All startar från spår två i startvolten i ett lärlingslopp med Linus Lönn i sulkyn. Det blev en sjätteplats i stalldebuten i den senaste starten.

”Han fick gå 500 kvar utan rygg och blev stum till slut. Men han travade bra, vilket var det viktigaste och har varit fin efter starten. Han borde kunna bli rätt så nyttig i år. Spår två borde inte vara några problem och får han ett fint lopp ska han kunna vara bland de tre första”, säger Tomas Pettersson.