Trav i dagarna tre

Senast på Gävle i fredags gick Adore Sutola bra i ett amatörlopp på Gävle och blev tvåa. Nu väntar Dannero, Hagmyren och Romme. Så ser det ut idag, imorgon och övermorgon. Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg fördelar gracerna.

Idag åker Jenni till Kramfors för att köra M.J.’S Storm och rida Ekets Patrik. Imorgon åker Tomas till Hudiksvall för att köra Ukulele Frontline och Estelle Carjan på linchtravet och på tisdag till lunchtravet på Romme för att köra Symphonie One, Remains och Stallion Töll.

M.J.’S Storm gick bra senast och borde vara ännu bättre nu. Han har hög kapacitet,  men är inte riktigt att lita på.

”Jag hoppas Jenni kan köra felfritt och tjäna fina pengar”, säger Tomas.

Ekets Patrik är inne på sista varvet och startar helst i monté. Han tränar bra och är pigg, men har inte riktigt levt upp till det i loppen på senare tid.

”Nu är han ute mot passande motstånd och jag hoppas kunna smyga med så att han tar lite pengar”, säger Jenni som kommer att ta av framskorna på Patrik.

Ukulele Frontline gick riktigt bra mellan galopperna senast. Nu har han dåligt läge, men Tomas har ändå vissa förhoppningar.

”Formen är bra och vi kör barfota runt om igen, Han kan vara en rolig platsrysare.”

Estelle Carjan var blek senast, men är nu ute på rätt distans och mot rätt motstånd.

”Men hon måste gå bättre nu för att kunna vinna”, säger Jenni.

Symphonie One gick i ledningen senast, men travet stämde inte helt och hon fick nöja sig med en fjärdeplats. Hon tränar bra och Tomas har ändrat lite i balansen.

”Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp, men hur långt det räcker vet jag inte, motståndet blev hårdare än väntat”, säger Tomas.

Remains har kommit i form sedan träningen lagts om. Senast felade hon kort före mål med krafter kvar mot tufft motstånd när Tomas flyttade henne lite för snabbt i sidled.  Hon kommer att gå barfota runt om igen.

”Vi får se om det blir amerikavagn och jag tror att hon kan vara en luring den här gången”, säger Jenni.

Stallion Töll skötte sig bra i debuten som fyra och bör vara lite bättre nu. Han är inte helt lättkörd, men har rätt inställning. Korrigerad balans och huvudlag till den här starten. Hur långt det räcker är svårt att säga som vanligt när det är orutinerade hästar som möts.