Trav i dagarna tre

Bergsåker idag torsdag, sedan Romme fredag och lördag. Fullt med halvchanser Essis Lille Alfred, Quirina, Make It Best, Höstbo Krabat och Banker Brodde. Bäst chans ser Make It Best ut att ha.

Bergsåker idag torsdag, sedan Romme fredag och lördag. Fullt med halvchanser Essis Lille Alfred, Quirina, Make It Best, Höstbo Krabat och Banker Brodde. Bäst chans ser Make It Best ut att ha.

Alfred är först ut mot ganska hårt motstånd i ett fyraåringslopp med hela 80 000 i första pris. Han känns uppåt i träningen, men borde ha vunnit senast för att Tomas Pettersson skulle ha varit riktigt nöjd.

”Det här blir tufft, men jag tror att långdistans passar bra. Tävlar han som han tränar borde han kunna tjäna bra pengar.”

Det är lite samma sak med Quirina som fått knepiga spår fyra igen. I förra starten klev hon iväg från volten med hoppade efter 100 meter.

”Håller hon sig på benen är hon kapabel att vara med.”

Make It Best har hittills inte svarat upp mot förväntningarna. Han tränar bra, men har inte fått riktig utdelning i loppen. Senast var han överladdad och hoppade i starten. Nu står han perfekt inne och bör kunna kliva iväg felfritt från spår tre på tillägg. Motståndet är ganska på Romme under fredagkvällen.

”Han borde ha en hygglig chans att vara med där framme.”

Höstbo Krabat har gått ojämnt på senare tid, men han tränar bra och känns fin.

”Jag är ganska säker på att han kommer att göra ett bra lopp den här gången.”

På lördag när Romme kör V75 är det dags för Banker Brodde i ännu ett försök av Svensk Travsports montéserie. Den här gången över kortdistans och Banker har haft otur igen och fått spår nästan längst ut på vingen.

”Han har en väldig otur med spårlottningen. I de senaste loppen har det känts som att det skulle gå att trycka av honom, men det är ingen idé från det här läget”, säger Jenni H Åsberg som rider igen.

Banker var inte riktigt lika bra som tidigare till slut senast och har fått tränat lite lugnare och ladda batterierna efter det loppet. Han står perfekt inne i loppet och möter hästar som han hävdat sig bra mot förut.