Tre banor på två dagar

Bergsåker, Solvalla och Romme. Så ser det ut torsdag och fredag. Totalt tio till start, vilket är en tredjedel av stallet. Men Tomas Pettersson vill inte peka ut någon vinnaraspirant bland de startande. Först ut är Tahita Frontline.

Bergsåker, Solvalla och Romme. Så ser det ut torsdag och fredag.  Totalt tio till start, vilket är en tredjedel av stallet. Men Tomas Pettersson vill inte peka ut någon vinnaraspirant bland de startande. Först ut är Tahita Frontline.

Hon har fått bakspår och fått stå över en del träningsjobb. Tomas har inga större segerfunderingar för hennes del:

”Hon behöver nog det här loppet och jag kommer att köra ett smyglopp och hoppas att det räcker till pengar.”

Ingalill Laday och She´s Racy möts i ett lärlingslopp där Zandra Karismaa kör She´s Racy och Karin Nilsson sitter upp bakom Ingalill. Ingalill har fått sämsta möjliga utgångsläge, medan She´s Racy har haft större tur och kan få ett bra lopp i ryggar.

”Hennes form är okey, men att det skulle räcka längre till en placering har jag svårt att tro. Ingalill blir bättre och bättre och är fin i träningen. Hon är dock inte helt stabil och från det här läget sänks förväntningarna. Håller hon sig på benen kan hon kanske vara en bit fram, men knappast i tätstriden.”

Shaded har fått spår ett på kortdistans. Bättre kan det knappast bli och han brukar göra så gott han kan.

”Han är ingen stjärna, men här är det rätt förutsättningar. Han är startsnabb och borde kunna hamna bra till. Realistiskt så kan det räcka till en tredje, fjärdeplats.”

På fredag morgon går transporten till Solvalla där Make It Best startar i ett montélopp på lunchtravet. Jenni H Åsberg rider som vanligt och Make It Best kommer att bli en av de mer betrodda i loppet. Han har gått jämnt och bra i de senaste starterna och är fin i ganska lugn träning hemma i Runemo. Tomas tror ändå att det kan bli svårt att vinna.

”Han borde kunna göra ett skapligt lopp, men han måste nog höja sig något snäpp ytterligare om det ska räcka till seger.”

Från Solvalla bär det av till Romme i Borlänge där Truelove Frontline fått springspår i startvolten. Frågan är om det är någon fördel?

”Nja, hon är inte helt att lita på så jag tror inte vi kan utnyttja läget. Risken är att vi hamnar långt ut till att börja med istället. Senast hoppade hon lite oturligt, men hon känns bra.”

Quirina gör sin första start från tillägg i sin stallcomeback. Hon har fått knepiga spår två och har tidigare haft problem med att volta.

”Jag sätter på ett helstängt huvudlag som hon fungerade med när hon var i träning hos oss förra gången. Hon känns helt okey, men det fattas säkert lite tempo och behöver några lopp i kroppen innan man kan tro på seger.”

Tyson Rivner var duktig trea senast och verkar bli bättre och bättre för varje start. Han är inte särskilt snabb ut så bakspåret spelar inte så stor roll.

”Sedan får vi hoppas på lite draghjälp och ett bra tempo. Efter alla andra och tredjeplatser står han på tur för att vinna.”

Höstbouffe har tappat formen och har varit stinglös i några starter. Nu tror Tomas att det vänt, han känns bra och borde vara på väg uppåt igen. Men fredagens uppgift ser ganska hopplös ut på papperet.

”Bakspår från tilläggsvolten på kortdistans är knepigt. Vi kör in i smeten och hoppas att han kan spurta till en bra slant. Han är missgynnad av att gå med skor. Men jag tror ändå att han kommer att vara bättre än senast.”

Happy Fighter är i poängnöd efter att suttit instängd i en start och sedan varit dålig i nästa. Efter det blev han behandlad i halsen och har sedan tränat och gått ett godkänt banjobb i 23-tempo. Nu blir det helstängt huvudlag.

”Fungerar han som i första starten så borde han väl kunna spurta ner de flesta i det här fältet.”