Tre bra chanser

Amina Hornline, Smart Lohr och Little Miss Sweden. Där har ni tre hyggliga segerkandidet på Bollnäs lunchtrav och Romme på fredag kväll. Amina står start i ST:s grundserie, Little Miss Sweden står bra till i finalen av Turbo Sunds stoserie, medan Smart Lohr får inrikta sig på att samla poäng i ett punkt 21-lopp.

Amina Hornline, Smart Lohr och Little Miss Sweden. Där har ni tre hyggliga segerkandidater på Bollnäs lunchtrav och Romme på fredag kväll. Amina står start i ST:s grundserie, Little Miss Sweden står bra till i finalen av Turbo Sunds stoserie, medan Smart Lohr får inrikta sig på att samla poäng i ett punkt 21-lopp.

Amina har två raka i programmet, men har inte startat sedan i september. Hon har varit tjock i ett framben utan att vara halt.

”Det har inte varit något allvarligt, men hon har fått ta det lugnt ett tag, men tränat som vanligt i en månad nu. Nu är det tuffare hästar emot än tidigare och det är svårbedömt. Men hon är travsäker och lättplacerad och bör göra ett bra lopp igen”, säger Tomas Pettersson.

Smart Lohr galopperade i sin debut för Stall Pettersson, något han ägnat sig ganska mycket åt i sin karriär. Efter det har han fått träna på och Tomas är ganska optimistisk.

”Det känns som en i grunden ganska bra häst. Nu tror jag att jag vet lite mer var jag har honom och jag tror att han går felfritt. Motståndet blev oväntat bra för att vara punkt 21. Men jag tycker att han ska ha en ganska bra chans.”

Detta om torsdagslunchen på Bollnäs. På fredag blir det kvällsmat på Romme. Little Miss Sweden kan tjäna hela 75 000 om hon tar hem Turbo Sunds stoserie, vilket inte är helt osannolikt. Senast var hon oväntat bra när hon var ute mest för att få ett lopp i kroppen. Hon gick två sekunder snabbare än någon annan på Bollnäs för dagen väldigt sega bana.

”Från det här läget bör hon vara med i den främre träffen hela vägen, vilket är gynnsamt för henne. Hon känns jättefin i träningen. Det ska bli spännande.”