Tre dagar med halvchanser

I kväll går Front Pace och Lovely Star ut på Gävle. Sedan följer Hagmyren på söndag och Färjestad på Valborgsmässoafton. Bäst chanser ser R.K Rapida och Alliss Wadd ut att ha på Hagmyren respektive Färjestad.

Men det börjar ikväll på Gävle med Front Pace. Han var duktig senast från utvändigt ledaren. Nu ser motståndet ut att bestå av ganska lovande hästar i ett treåringslopp och Tomas Pettersson ligger lågt.

”Vi har ett bra utgångsläge, vi får se hur han hänger med.”

Lovely Star var oväntat dålig senast och är ett osäkert kort. Hon är fin i träningen men Tomas ligger lågt till dess hon presterat bra i lopp igen.

”Vi har ett bra smygläge och hon ser jättefin ut. Jag hoppas att hon kan gå som hon gjorde i slutet av förra året och alldeles i början av det här.”

På Hagmyren gör Casanova Boko debut för stallet. Det rör sig om en tidigare Derbyfinalist som haft stora skadeproblem de senaste åren och inte startat på mycket länge. Nu har han tränat ganska hårt och kommer att gå barfota fram.

”Han är ganska stor och tung och behöver säkert några lopp för att vara på topp. Jag kommer att köra ganska snällt med honom.”

Höstbo Elis har talang, men varit minst sagt knepig loppen på senare tid. Han har kastrerats och fått lite vila innan han tränat ganska tufft och gått godkänt inne på Bollnästravet. 

”Jag hoppas att kan koncentrera sig på det han ska göra nu. Vi får se hur han fungerar och så länge jag inte vet att han är att lita på måste vi ligga lågt om framskjutna placeringar.”

R.K. Rapida var som sagt duktig i sin första start för stallet som hon vann ganska enkelt. Hon verkar stabil och borde klara spår två i volten 

Symphonie One är också en besvärlig dam eftersom hon är så rädd om sitt huvud. Hon känns dunderfin och senast på Rättvik var Tomas på väg fram mot en tätplats på Rättvik när hon hoppade rätt upp på grund av kusken framför gjorde en rörelse när han ryckte tussarna.

”Nu har vi läge för att ta spets och kommer vi provar jag nog att köra där. Jag hoppas bara att hon inte blir för pigg och ligger på för mycket. Hon ska gå barfota fram.”

Detta om Hagmyren på söndag. Dagen efter bär det av till Karlstad och Färjestadstravet där Alliss Wadd som gått bra sedan hon började starta ser ut att ha en passande uppgift .

”Det är en eller två av tilläggshästarna som kan bli svåra att slå. Men en platschans är hon igen.”

Adore Sutola blev generad senast och galopperade i första sväng. Näst senast vann han med Jenni H Åsberg i monté över kortdistans. Nu är det samma förutsättningar igen. Med skillnaden att det är voltstart den här gången. 

Lyckas Adore bara kliva iväg felfritt kan det gå bra. Han står bra inne i loppet och är fin i träningen.