Tre Frontlineare och Leia till Östersund

Ursula, Vickie och Unique Frontline och Leia Skywalker till Östersund på söndag eftermiddagen. Bäst chans har nog Vickie och Leia.

Det börjar med att Ursula och Vickie möts. Det är två hästar med olika förutsättningar. Båda debuterade för några veckor sedan. Ursula som hunnit bli fyra år gjorde vad som kunde förväntas av henne och blev femma på 19,4. Vickie, som är tre, vann ganska lätt i debuten på 19,0.

Nu står Ursula, som körs av Henrik Svensson, på start och Vickie, som Tomas Pettersson själv tar hand om, startar 20 meter bakom.

”Vickie var fin i debuten och vann på ett bra sätt. Jag vill köra henne bakifrån i början av tävlingskarriären så det passar ganska bra med tillägg nu. Det är svårt att veta hur bra de andra är, men hon borde väl kunna var med där framme.”

”Ursula är nog ingen storstjärna. Jag hoppas att hon är bättre med ett lopp i kroppen och kan hämta in lite pengar.”

Unique Frontline var positiv som fyra senast på Romme. Nu står han ganska hårt inne i loppet och Tomas har inte så stora förhoppningar.

”Det kan nog bli svårt att vinna. Jag hoppas att kan tjäna en skaplig chans.”

Leia Skywalker har gjort flera bra lopp på rad utan att få vinna. Nu har hon fått ett spår långt ut på vingen i ett stolopp där hon möter ston hon slagit förut.

”Hon blir bättre och bättre och tål att göra en del själv numera. Startspåret kanske inte gör så mycket eftersom det bara är tio hästar med. Kommer vi någorlunda till ska hon vara med i segerstriden”, säger Tomas Pettersson.