Tre treåringar på Gävle och Bergsåker

Truelove och Taco Frontline och Twigs Ceasar är de treåringar som är till start i början av veckan. Bäst chans att vara långt fram har nog Ceasar.

Truelove och Taco Frontline och Twigs Ceasar är de treåringar som är till start i början av veckan. Bäst chans att vara långt fram har nog Ceasar.

Truelove startar idag i Gävle från spår ett. Hon skötte sig bra i stalldebuten och har känts bättre efter den starten.

”Hon saknar självförtroende, men är inte så tokig. I första hand handlar det om att köra felfritt. Hon ska få ett snällt lopp igen. Sedan får vi se hur långt det räcker”, säger Tomas Pettersson.

Tisdagen är tävlingsfri, men på onsdag bär det av till Sundsvall med Taco och Ceasar. Välstammade Ceasar var trög i debuten, sedan fick han strykas på grund av karledsproblem. Men nu har tränat ett tag och känns fin enligt Tomas.

”Han har gått 22 i ett banjobb på ett bra sätt och känns klart på gång. De här loppen är svårbedömda. Men han borde kunna vara med där framme.”

Taco går ut i samma lopp med Ove A Lindqvist i sulkyn. Taco har fått bakspår och Ceasar vanskliga spår fyra i volten.

Taco höll sig på benen i debuten, men bröt ut ganska ordentligt.

”Han är inte så tokig, men det handlar i första hand om att han ska sköta sig och  gå felfritt.”

I lördags blev både Make It Best och Höstbo Stig trötta till slut på Romme.

”Det var en besvikelse, båda var sega och jag har ingen bra förklaring. Stig knackade skor och det är möjligt att det är en stor skillnad när han inte får gå barfota. Det är möjligt att det blev för kort mellanrum mellan starterna för Make It Best. Nu får båda ladda några veckor innan det är dags att prova igen.”