Treåringar till Valla

Ikväll startar The World Is Mine och Sara K.M.E på Solvalla. Imorgon Höstboballerina och Bellis Frontline på Bergsåker. På fredagstartar Gossips Lord på Front Pace på Romme. På söndag Nice Knight på Rättvik. Inga givna segerbud, men Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg tror på hyggliga placeringar.

The World Is Mine slipper tre motståndare som är strukna i loppet på Solvalla. Senast stördes han av halsproblem, men han känns bra nu enligt Tomas.

”Han tränar positivt och kommer att göra ett fint lopp. Hur långt det räcker är svårt att säga.”

Sara K.M.E. tränar bra, men har haft svårt att gå felfritt. Hon har haft besvär med bettet och sprungit och ryckt med huvudet. Nu väntar ett treåringslopp för ston och sköter hon sig från spår fem i volten och i resten av loppet ska hon inte vara chanslös.

”Jag har gjort om huvudlaget lite och det har fungerat i träningen. Hon har definitivt farten för att vara med i täten om hon håller sig i trav.”

Höstboballerina skötte sig i den senaste starten och gick godkänt när hon höll sig i trav. Hon står i startvolten och kan vara långt fram om hon travar hela vägen igen.

”Hon möter ungefär samma motstånd som förra gången så vi tror på en skaplig placering igen.”

Bellis Frontline har blivit bättre och bättre i aktionen för varje start. Senast satt hon fast med krafter kvar i mål. Nu har innerspår i andra ledet och kan få en bra resa.

”Med rätt resa och klaff på slutet kan hon vara en luring”, säger Tomas Pettersson.

Gossip´s Lord har hamnat i poängnöd och startar på Bollnäs breddtrav från spår ett bakom bilen. Han har haft halsproblem, men ska vara bra nu.

”Han har bra läge, men det är en väldig skillnad på klass i det här loppet. Det är sex miljonärer på samma start….Vi får se om han startar.”

Front Pace går ut i Bernth Martinssons lopp på Romme med hela 100 000 kronor i första pris. Front Pace står med 20 meters tillägg i ett flerklasslopp.

”Han har bra form och även om det är ett tufft lopp kan han vara med långt fram med rätt smyglopp. Det blir barfota runt om.”

På söndag har Nice Knight fått bakspår bakom bilen på Rättvik. Han står perfekt inne i loppet och det kan bli en placering enligt Tomas Pettersson.

”Han är lite bättre än resultatraden i programmet och känns rätt fin för dagen. Det kanske kan räcka till en plats.”