Trista spår på Rättvik

Lovely Star och Twigs Dominator har fått sämsta möjliga utgångslägen under Rättviks marknadstrav  på fredagskvällen. Men håller de sig trav från start kan båda vara med och göra upp om segern.

Lovely Star har fått spår fem i volten i ett treåringslopp med tio hästar. Hon gjorde en hygglig insats efter galopp i första sväng i debuten. Hon visade sig lite sliten och har fått besöka veterinären och fått en tävlingspaus. Men nu känns hon fin enligt Tomas Pettersson.

”Hon har fått ladda om och är riktigt fin i träningen. Går hon bara iväg felfritt så borde hon ha en chans. Men i första hand är det en felfri insats utan galopp som gäller.”

Twigs Dominator hoppade hejdlöst i debuten från spår fem, sedan gick han som tåget från springspår i starten efter och utklassade konkurrenterna. Nu har han fått spår fyra och en konkurrent utanför, ”sämsta möjliga”, säger Tomas.

”Men klarar han det ska han väl vara en av dem som gör upp om segern här. Han har tränat normalt efter förra starten och visade senast att han har kapacitet att göra en del själv.”

Unique Frontline som skulle ha startat på lördag på Hagmyren har fått halsproblem och kommer att strykas.