Tufft för Leif på V75

Ajlexes Leif har bra spår i Gävles V5-omgång, men möter tufft motstånd. Dessförinnan startar Older Than Bran och My Gifted My på Romme i morgon fredag. På lördag åker även Whynot Me till Gävle.

Older Than Bran har gjort två starter och galopperade senast i en trång situation på Bergsåker. Hon känns fin i träningen och Tomas Pettersson tror att hon kommer att bli bättre och bättre.

“Hon verkar ha mått gott av de här starterna. Hur långt det räcker i sådana här tvååringslopp är dock svårt att säga.”

My Gifted My gick bra i ett breddlopp i förra starten, men har nu fått ett hopplöst läge.

” Han trivs bäst med smyglopp och jag har svårt att tro på segerchans från spår tolv bakom bilen.”

Whynot Me står perfekt inne i montéloppet som inleder tävlingarna på Gävle. Senast spurtade han bra på Solvalla med Jenni H Åsberg på ryggen. Kortdistans är inte hans melodi, men om det går undan kan han ta en bra placering.

“Vi får hoppas på överpace och att han och Jenni kan ta sig förbi ett gäng under sista biten.”

Ajlexes Leif har gått riktigt bra under sommaren och särskilt de senaste månaderna. Han är ruggigt startsnabb och har fått spår fyra bakom bilen i klass 1 loppet som avslutar V75-omgången. Men Tomas tror ändå att det kan bli svårt att nå ledningen.

“Tydligen ska några av de som är innanför också vara ruggigt snabb från början. Vi får försöka slinka ner någonstans och se hur långt det räcker.”

Om banan är bra kommer Leif att gå med samma balans som tidigare, dvs barfota fram och skor bak. Han går i vanlig vagn.