Tufft för Tarzan på V75

Racey Frontline kommer inte att starta på Gävle på lördag. Det betyder att nästa starter är Amina Hornline och Ajlexes Daylight (Tarzan) på söndag på Romme. Tarzan går ut i en stenhård bronsdivision och har dessutom hamnat långt ut på vingen i starten. Ser väl tufft ut. På måndag fortsätter påsktävlandet med Quduna Frontline, Grysta Faxen och Chicago Max på Hagmyren.

Racey Frontline kommer inte att starta på Gävle på lördag. Det betyder att nästa starter är Amina Hornline och Ajlexes Daylight (Tarzan) på söndag på Romme. Tarzan går ut i en stenhård bronsdivision och har dessutom hamnat långt ut på vingen i starten. Ser väl tufft ut. På måndag fortsätter påsktävlandet med Quduna Frontline, Grysta Faxen och Chicago Max på Hagmyren.

Racey Frontline var inte riktigt bra i ett snabbjobb i måndags på Bollnästravet och får därför avstå resan till Gävle på lördag.

”Jag var inte riktigt nöjd. Det är en så fin häst att vi väntar lite för att få henne i bättre slag innan vi startar”, säger Tomas Pettersson.

På Romme är Amina Hornline först ut. Här är Tomas ganska optimistisk även om hon var seg senast på Gävle.

”Hon är lite ojämn, men tränar på rätt så bra. Vi har siktat på det här loppet och jag tror att autostart ska passa henne ganska bra. Bara banan är bra blir det barfota runt om och amerikavagn för första gången.”

Tarzan förlorade oväntat senast efter ett perfekt lopp mot ganska mediokert motstånd. Han har tränat lika bra som vanligt efter det och inget tyder på att formen skulle vara sämre. Men läget blev dåligt och  motståndet är minst sagt tufft i bronsdivisionen.

”Han var lite blek om nosen senast, men även han måste väl få ha en lite sämre dag. Läget är punschigt, även om han är snabb ut kan det kosta väldigt mycket att ladda från början. Det är synd att vi inte får några riktiga lägen på V75. Det kan bli svårt att få en framskjuten placering, men det kan vara bra att gå ut mot det här motståndet för att få hårdhet i vanliga lopp under säsongen. Om banan tillåter chansar vi med barfota runt om och amerikavagn för första gången.”

På måndag väntar Hagmyren. Quduna Frontline höll rätt så hyggligt senast som trea efter att ha tappat lite av motivationen när hon blev helt ensam i ledningen ett tag. Nu har hon springspår och kan nå ledningen igen.

”Jag tror att hon kan bli ganska farlig och Hagmyrens korta upplopp borde vara passande bara hon når spets.”

Grysta Faxen står med tillägg och bakspår i den volten. Normalt sett inget önskeläge, men för honom kan det vara det.

”Förhoppningsvis kan han ta det lugnt och trava in sig härifrån. Han borde vara bättre än förra gången, men framförallt handlar det om att köra felfritt. Det vore roligt om det gick att genomföra ett helt lopp utan galopp.”

Chicago Max var positiv senast. Nu är det lärlingslopp och Madelene Birberg kör. Hon får till att börja med koncentrera sig på att få iväg Max från vanskliga spår två i volten.

”Vi kommer att utrusta honom med lite mer säkerhets balans än senast. Då visade han att det fanns lite mer spring i honom. Jag hoppas att han kan göra några hyggliga lopp i rad”, avslutar Tomas Pettersson inför påskens tävlingar.

Bollnäs tävlingar i måndags gick sådär. Alla hästarna till start fick pengar, men ingen var på plats. Russian Frontline tog spets från springspår men blev stum till slut och fick nöja sig med en färdeplats.

”Inte så mycket att säga om . Han är stor och tung och behöver fler lopp i kroppen. Jag hade inte större förväntningar än så här.”

Essis Lille Alfred såg nästan ut att ha grepp när han travade på i dödens när galoppen plötsligt kom.

”Han taktade till utan att jag kunde göra så mycket. Det var surt han kändes stark i det läget.”

Alfred kom tillbaka till en sjundeplats.

Höstbo Lukas fick ett omöjligt lopp och gick helt okey till en femteplats.

”Han behöver bli lite snabbare i gången för att kunna hävda sig i årgångstoppen.”

I kvalloppet gick Googla Sutola och Ajlexes Cubano bra och landade båda två på 20,7.

”Vi får se hur de tar det här. De är väl inte riktigt startklara ännu. Debuten kan kanske komma inom en månad.”