Tungt på Rättvik – hårt på Bollnäs

Galopper och dödens ställde till det på Rättvik, på Bollnäs V86:a väntar tufft motstånd för Le Cupole och Loveletter.

Galopper och dödens ställde till det på Rättvik, på Bollnäs V86:a väntar tufft motstånd för Le Cupole och Loveletter.

Le Cupole var duktig senast i comebacken och höll riktigt bra efter en tuff resa. Med den genomköraren borde han vara bättre nu och har känts fin i träningsjobben efter loppet. Nu möter han väldigt bra hästar men Tomas Pettersson hoppas att hinna först från start.

”Jag vet inte om jag hinner förbi dem som är innanför, men vi laddar för det med helstängt den här gången. Lyckas vi vet jag inte om vi behåller ledningen, men får vi ett bra läge där framme borde han kunna vara bland de tre första.”

Loveletter stöter också på riktigt bra motstånd. Hon har gått jämnt och bra en längre tid och gick bra in i mål från sämsta tänkbara läge på V75 senast. Hon jobbar på som vanligt och verkar hålla hålla formen.

”Nu ser det ut att vara ett ganska jämnt lopp. Om någon av favoriterna gör bort sig borde hon kunna vara med långt fram.”

Det förutsätter förstås att Loveletter och Le Cupole är friska. Patricia Frontlines insats på Rättvik lämnar vissa frågetecken. Hon står dock i Änga och borde inte vara drabbad av de problem som flera av hästarna i Runemo fått. Men på Rättvik var det tomt 500 kvar, låt vara efter en resa i dödens.

Peak Frontline galopperade i starten och Höstbopetra i sista sväng.