Tuva och Quentin gör upp på Bollnäs

På onsdag kör Bollnäs lunchtrav och Chicago Tuva och Quentin Frontline möts i ett kortlopp. Tuva kan bli väl laddad, men fungerar det kan hon gå i ledningen. Quentin behöver trava in sig och hoppas på bra fart så att han spurta förbi till slut. Hampus Ham debuterar med galopprisk från spår fyra i volten och Sindy Frontline hoppas vi ska visa samma fina takter som i ett banjobb förra veckan. Ajlexes Samba Pati kvalar liksom hennes morbror Ajlexes Daylight (Tarzan) som ska prova under sadel.

På onsdag kör Bollnäs lunchtrav och Chicago Tuva och Quentin Frontline möts i ett kortlopp. Tuva kan bli väl laddad, men fungerar det kan hon gå i ledningen. Quentin behöver trava in sig och hoppas på bra fart så att han spurta förbi till slut. Hampus Ham debuterar med galopprisk från spår fyra i volten och Sindy Frontline hoppas vi ska visa samma fina takter som i ett banjobb förra veckan. Romeo Frontline gör comeback. Ajlexes Samba Pati kvalar liksom hennes morbror Ajlexes Daylight (Tarzan) som ska prova under sadel.

Men det börjar alltså med bataljen mellan Tuva och Quentin. Tomas Pettersson kör Tuva som fått spår två bakom bilen. Ulf Persson, som vann senast med Quentin får förtroendet igen. Quentin kan nog inte vara med från början, även om spår fem inte är så tokigt. Tuva, däremot, är snabb ut om hon sätter fötterna rätt.

”Hon har gått rätt så hyggligt i skymundan på slutet. Senast var det jag som körde bort  en bättre placering. Hon ser ut att vara på rätt väg. Får jag ledningen så försöker jag nog köra där så får vi se hur långt det räcker”, säger Tomas.

Quentin vann, som sagt senast, när Ulf kom bakifrån efter att Tomas legat i ledningen hela loppet med Adore Sutola. Frågan är om historien kan upprepa sig igen.

”Quentin har känts bättre och bättre. Det var skoj att han fick vinna, vilket han gjorde ganska säkert. Kortdistans är ett frågetecken, vi får hoppas att han håller sig i trav. Men på hemmaplan kan det vara värt att prova. Blir det overpace är han stark till slut.”

Hampus Ham är sen och har haft otur med skador. Nu när det är dags för tävlingsdebut har han haft otur igen. Motståndet ser inte så häftigt ut. Favoriten har fått bakspår. Men spår fyra i volten för Hampus kan bli knepigt att vända runt i rätt gångart med hans stora kropp.

”Han har tränat rätt så bra inför debuten. Han är bra förberedd, men inte vässad. Spår fyra är en väldig brasklapp, galopprisken är påtaglig.”

Sindy Frontline har varit en besvikelse så här långt, ”en skuffelse”, som Tomas säger. I förra veckan var hon jättefin i ett banjobb.

”Hon kan springa och jag hoppas att hon kan visa det när det blir allvar. Jag kan dock inte riktigt tro på det förrän  hon har visat det.”

Romeo Frontline var fin i ett montékval, men blev lite krasslig efter det och har fått ta det lugnt.

”Han kan behöva något lopp i kroppen innan han är i full form.”

Samba ska inte ha några problem att klara kvalet.

”Vi får se var hon står. Hon behöver nog lite till innanför västen innan det är dags för tävlingsdebut.”

Morbror Tarzan har gjort 79 starter framför vagn. Nu blir det under sadel efter några rundor på rakbanan på Runemo gård.

”Han har sett bra ut när han gått med i intervalljobben under sadel.”