Två krångliga och Frost

Efter lördagens succé med V75-seger för Quantum Estelle är det åter till vardagen med krångliga Ella Pace och Estelle Carjan på Romme ikväll och M.J.’S Frost på Östersund imorgon. Av dem får nog Frost anses ha bäst chans.

”Det var väldigt roligt med Quantum Estelle och välbehövligt för oss båda två”, säger Jenni H Åsberg som hoppas att Tomas Pettersson kan få Ella Pace och Estelle Carjan att gå felfritt på Romme.

Ella Pace har hoppat i båda sina starter, första gången i en tempoväxling och senast direkt i starten. Nu har hon springspår vilket kanske kan öka möjligheterna till felfri avgång.

”Hon har en del fart i sig och tränar bra. Kommer hon bara iväg felfritt borde hon kunna räcka en bit här”, säger Jenni.

Likadant är det med Estelle Carjan som galopperar ofta. Nu är hon ensam på springspår.

”Bättre än så kan det nog inte bli och när hon håller sig i trav är hon inte så tokig.”

M.J.’S Frost har gått bra i de senaste starterna och möter lite lättare motstånd nu jämfört med den senaste starten. Han bör ha en viss segerchans trots 40 meters tillägg.

”Han gick jättebra senast, men stötte på en bättre häst. Han går bra från tillägg och de ser lämpligt ut och han tränar bra”, säger Jenni.