Uffe bästa chansen på Bollnäs dubbeltrav

Höstbouffe under sadel igen är nog bästa chansen när Bollnäs kör dubbeltrav och stallet startar sex hästar, plus Chicago Tuva som startar på Rättvik på måndagkvällen.

Höstbouffe under sadel igen är nog bästa chansen när Bollnäs kör dubbeltrav och stallet startar sex hästar, plus Chicago Tuva som startar på Rättvik på måndagkvällen.

Först ut är Stiernhööks Spirit som dummade sig i voltstart senast. Nu är det auto, men Spirit har fått sämsta läget längst ut på vingen.

”Jag hoppas vi kan komma ner och få ett någorlunda läge. Sedan får vi se hur långt det räcker”, säger Tomas Pettersson.

Ingalill Laday gjorde en godkänt debut som trea och står nu perfekt inne i ett nytt treåringslopp där hon fått bakspår.

”Det ser ut som om det kan vara en del bra hästar emot. Jag kommer att köra snällt igen och hoppas att vi kan vara med och få pengar.”

Höstbo Stig har fått springspår i Sleipnerfinalen. Han sänkte rekordet rejält senast, men Tomas ligger ändå ganska lågt.

”Han borde visserligen gå ännu bättre nu med det loppet i kroppen. Men han möter tuffa hästar som han fick stryk av i försöket. Jag har svårt att se att det ska räcka till seger, men en prisplacering borde det kunna bli.”

Stig kommer att gå barfota fram.

Höstbouffe har gått bra i de senaste fyra starterna framför vagn utan att få vinna. Möjligen kan det bli seger när det är monté igen och Jenni H Åsberg som vanligt i sadeln. Uffe står visserligen på samma distans som Svall Conrad som brukar vara svårtuggad och Krusen är bara 20 meter efter. Men Tomas har ändå vissa segerförhoppningar.

”Jag tycker nog att det ser ut som om Uffe har bästa formen och det borde väl inte vara alldeles omöjligt att han kan sticka nosen först om han får rätt lopp.”

Uffe kommer att gå barfota runt om igen.

Rikshästen M.T. Khila har fått sista pengarna i sina två starter för stallet så här långt, senast efter en omotiverad startgalopp. Hon har dragits med förkylning, men känns bättre efter den senaste starten på Rättvik.

”Nu är det autostart och vi kommer att öva bakom bilen. Jag tycker att motståndet ser ganska lämpligt ut och det borde kunna gå ganska bra. Men innan jag kan lova seger vill jag se lite bättre takter från henne i lopp först.”

Chicago Tuva kom inte med i det lopp som M.T. Khila startar i och fick istället åka till Rättvik, som märkligt nog kör trav samma kväll som Bollnäs.

Tuva har inte rosat marknaden i sin senaste starter. Senast var hon inte bättre än sjua i Oviken. Motståndet nu är inte av värsta sorten, men Tuva har som sagt inte visat några tecken på att vara en vinnare.

”Hon tränar helt okey. Det är bara att hoppas att Peter kommer ner och hon kan få ett snällt lopp och tjäna pengar.”

Tuva kommer att gå med norskt huvudlag och barfota fram.

På tisdag är det dags för Axel Wadd igen på Bollnäs. Senast vann han lätt från ledningen och han det känns som att han blir bättre och bättre för varje start. Men från spår tolv bakom bilen går det inte att utlova vinst igen.

”Motståndet är nog också lite hårdare den här gången, någon toppchans är han inte, men han är heller inte helt borta.”

Axel kommer att gå barfota runt om igen.