Unique bästa chansen före jul

Fem halvchanser på Bergsåker och Bollnäs före jul. Bäst chansen kommer sist när Unique Frontline startar dan före dan i Bollnäs. Håller ha sig bara i trav från spår fem i volten kan det bli vinst.

Men först Bergsåker i morgon onsdag dit Ukulele Frontline och Leia Skywalker åker. Ukulele spurtade bra till en tredjeplats senast och borde vara ett snäpp bättre med det loppet i kroppen.

”Det finns en viss galopprisk från spår fem. Men kliver han bara iväg borde han kunna ta en hygglig placering. Långdistans borde inte vara några problem”, säger Tomas Pettersson.

Leia Skywalker var dålig i halsen när hon gick ut mot tufft motstånd senast. Hon har fått ta det lugnt och behandlats och känns nu pigg och fin i träningen igen.

”Hon bör vara en av dem som räknas här. Hon kanske inte vinner, men borde kunna tjäna fina pengar.”

På Bollnäs på fredag börjar det med Uffe Frontline som var trea senast och som också borde bli bättre för varje start.

”Distansen passar bra och han har fått ett fint smygläge. Han står dock lite hårt inne och får nog svårt att vinna.”

Make It Best har också haft problem med halsen och fick strykas senast, Nu är han fin igen, men kommer att kollas innan starten.

”Han tränar bra och borde kunna kliva iväg felfritt från det här läget och tjäna hyggliga pengar.”

Så Unique Frontline innan det blir julledigt. Han gick bra senast även om han bara blev åtta, men det var ett packat fält och bara tillfälligheter som gjorde att han inte var längre fram.

”Han är stor och tung och borde bli bättre för varje start. Voltstart, kortlopp och spår fem innebär en betydande galopprisk. Jag kan knappast spetsa, men håller han sig bara i trav tror jag ända att Unique är den bästa chansen före jul”, säger Tomas.

I den senaste starten för stallet fortsatte tvååriga Sweet Letter att sköta sig bra och blev trea på Bollnäs.