Upptakt på Valla och Bergsåker

Thelma M.M. i ett fint tvååringslopp på Solvalla ikväll och Bel Canto i ett treåringslopp på Bergsåker på torsdag. Det är upptakten inför helgen då det blir full rulle på Bollnäs och på Romme. Mer om det senare i veckan.

Thelma M.M. har fått spåret längst ut i ett Breeders Crownlopp för tvååringar. Hon blev trea senast i ett liknande lopp och Tomas Pettersson tycker att hon trots läget är lite lågt rankad inför kvällens start.

”Det ska bli roligt att vara med. Hon känns väldigt fin.”

Bel Canto snubblade till och höll på att gå i backen senast på Gävle. Tomas tog upp och utgick. Bel Canto har kollats upp på alla upptänkliga sätt utan att det gått att hitta någon riktigt bra förklaring. Därför får han prova igen. Den här gången från tillägg från vanskliga spår fyra i volten och meningen är att han ska gå i ryggar.

”Eftersom vi inte hittat något fel på honom har han tränat på som vanligt och han känns som vanligt. Håller han sig frisk kommer det här att bli en bra häst. Fungerar det nu startar vi på några månader till innan det blir vinterträningen med sikte på fyraåringssäsongen. Han har lugnat ner sig lite och jag tror att han ska kliva iväg felfritt i starten, men jag ligger lågt till vi sett att han fungerar”, säger Tomas.