Utklassningsseger för Kimbee Star

Kimbee Star var helt överlägsen när Bollnäs lunchtrav fick köras på Rättvik. Han var vinet för dagen, annars var det mest vatten för stallet.

Kimbee Star var helt överlägsen när Bollnäs lunchtrav fick köras på Rättvik. Han var vinet för dagen, annars var det mest vatten för stallet.

Kimbee Star avvaktade i kön i andraspår när det gick rejält fort första varvet. 500 kvar gick Tomas Pettersson på i tredjespår och svepte snabbt fältet och länsade undan över upploppet till seger på imponerande 16,1.

”Han var riktigt rejäl”, konstaterade Tomas efteråt.

Loveletter kastade däremot in handduken efter en resa i dödens.

”Läget passade henne inte, men hon gav upp helt och hållet. Det måste vara något som satte ner henne.”

Nica Frontline galopperade från spår sju i volten och det kunde ha gått ännu värre.

”Det var isigt längst ut i banan och hon fick inget riktigt grepp med sina pg-skor och höll i ett skede på att gå ikull. Det passade henne inte alls, annars brukar hon aldrig göra det så här.”

Zoccer Laban kom iväg riktigt bra från sitt springspår, men blev ändå hängande i tredjespår. Tomas valde att backa sist eftersom han inte ville köra i dödens. Sedan stämde det inget vidare på vägen.

”Det blev ett konstigt lopp, men det är inte hela förklaringen. Han hängde på en töm och kändes inte bra. Något fel är det på honom.”

Nelli Gulli fick ett perfekt lopp i rygg ledaren och så frisk ut, men kunde inte hänga med över upploppet.

”Hon travade på så gott hon kan, men hon är vek. Hon har nog fått för mycket som unghäst. Hon uppför sig så.”

I kvalet blev VästerboMissSophie ensam, men sprang ändå 21,9 och hade inga problem att bli godkänd för monté.

För Tomas och Åse Larsson bär det iväg till Paris i helgen där Tomas kör Voje Nido på Vincennes på söndag. Det blev lite stökigt när Bollnäs fredagstävlingar flyttades till Rättvik på grund av tjällossning.

”Vi hade ju inte räknat med att det skulle bli en så tuff dag. Men alla har ställt upp jättebra, personalen är verkligen duktig, de jobbar som illrar”, säger Tomas som är tillbaka till Rommes tävlingar på måndag kväll.