V75 på Romme med hyggliga chanser

Valackerna Ajlexes Daylight, Banker Brodde och Le Cupole åker alla till Borlänge och Rommes tävlingar med V75. Le Cupole är med på rikstoton de andra två ut i ramlopp och alla tre har vissa segerchanser.

Valackerna Ajlexes Daylight, Banker Brodde och Le Cupole åker alla till Borlänge och Rommes tävlingar med V75. Le Cupole är med på rikstoton de andra två ut i ramlopp och alla tre har vissa segerchanser.

Ajlexes Daylight gjorde comeback med seger för tre veckor sedan och vann på ett stabilt sätt efter en resa i dödens. Nu är motståndet betydligt hårdare, men långdistans är passande och han har känts fin efter segern. Förhoppningsvis gör det långa intervallet att han håller sig lugn och travar stabilt igen.

”Jag hoppas han kan göra flera bra lopp i rad. När han är som bäst duger han  bra i den här klassen. Spår tio bör inte vara några bekymmer. Förhoppningsvis kan vi komma iväg lugnt, sedan har han sådan styrka att han gå runt ganska många. Det är ingen större panik på 2 600. Det gäller i första hand att köra felfritt”, säger Tomas Pettersson.

Lite av samma sak är det för Banker Brodde som till stor del har samma ägare som Ajlexes Daylight. I debuten felade Banker Brodde bort en tänkbar seger när Tomas petade på honom på upploppet. Då klarade han att komma iväg från det besvärliga femtespår som han nu fått igen, men det kan bli svårt att nå ledningen.

”Det är synd att han inte fick bättre läge. Jag tror att han skulle fungera bra i spets. Men jag tror inte att han gör bort sig bakifrån. Bara han går felfritt.”

Le Cupole har fått springspår i klass 1 inom V75. Han brukar öppna bra och Tomas kommer förmodligen att ladda från start. Le Cupole hade en väldigt bra treårssäsong sedan har det varit lite småskavanker, men nu känns han fin igen.

”Det finns förklaringar till galopperna i raden. Formen är bra och jag är inte orolig för att han inte skulle ha tillräcklig kapacitet för att hävda sig. Han möter bra hästar, men stämmer det fullt ut är han inte slagen.”

Orosmomentet är att Le Cupole har varit lite rullig i de senaste starterna. Därför blir det lite tyngre balans fram med boots den här gången. På bakfötterna åker skorna av.