Vardag och sedan Boden

Ikväll breddtrav för Lolee Rockza och Vide Viking. Efter succén i Östersund i lördags återgår tävlandet till vardagen onsdag, torsdag, fredag innan det är dags för en ny långresa för G.G.Ojjdo och The World Is Mine. Den här gången till Bodens Midnattstrav.

Dessförinnan ska Kathrine Hill, My Gifted My och Bellis Frontline starta på Bergsåker imorgon. På fredag ska Ajlexes Hans, Swosh, Master of Coin och Wittgenstein göra sällskap i premieloppet på Bollnäs. Där startar också Thelma M.M., One More Time och Matadoren Eme. På lördag åker Nice Knight till Rommes eftermiddagstävlingar som går innan Boden kör igång.

Ikväll kör Jenni H Åsberg Lolee Rockza och Vide Viking på Hagmyrens breddtrav. Rockza klarade inte att gå i tufft tempo i ledningen senast och vek ner sig. Hon borde kunna få en bra position från springspår i tilläggsvolten.

”Vi provar igen och hoppas att hon är lite bättre nu”, säger Tomas Pettersson.

Vide har mött lite väl hårt motstånd i de senaste starterna och har fått ladda om batterierna. Vide har spår ett i startvolten och bör få ett bra lopp.

”Vi får se hur länge han han kan hänga med. Vi hoppas att det kan räcka till att vara bland de tre första.”

Kathrine Hill vann på ett bra sätt senast på Bollnäs. På Bergsåker väntar ett treåringslopp för ston och 20 meters tillägg.

”Hon gick riktigt bra senast efter att ha suttit fast i starterna innan. Det ska bli intressant att se hur långt det räcker från tillägg, men hon visade senast att hon kan gå bakifrån.”

My Gifted My gör alltid vad han kan och brukar ta en placering men vinner sällan. Felicia Molin kör i ett lopp för kuskar som körde högst 150 lopp förra året.

”Han har bra form och kan nog ta en placering igen.”

Bellis Frontline har också formen i zenit och gått bra i de senaste starterna. Nu är motståndet lite lättare och från spår fem bakom bilen bör hon få ett bra lopp.

”Hamnar vi vettigt till borde vi vara bland de tre första igen.”

På fredag kör Bollnäs och Tomas och Jenni selar ut fyra tvååringar till premieloppet, Ajlexes Hans, Swosh, Master of Coin och Wittgenstein.

”De har skött sig bra i uppträningen sedan inkörningen förra hösten. Det borde inte vara några större problem att få dem godkända för premien.”

Thelma M.M. har blivit bättre och bättre för varje start. Nu väntar långdistans för första gången i ett stolopp där Thelma har bakspår i startvolten.

”Även om hon blev femma förra gången var det hennes bästa lopp hittills. Allt känns bra i träningen. Det är osäkert hur hon klarar distansen så jag kommer att köra försiktigt, men får vi ett lopp på rulle borde vi kunna vara bland de tre första”, säger Tomas.

One More Time var riktigt bra senast när han blev tvåa på en bra tid efter ett lopp i dödens. Nu har han spår två bakom bilen. Det är första gången med autostart.

”Det är ganska tuffa hästar emot, men jag tror att han kan göra ett bra lopp igen och att vi ska kunna ta en plats.”

Matadoren Eme vann lätt senast på Dannero. Då spetsade han hela vägen och nu har han läge för spets igen över kortdistans.

”Den förra starten har nog gjort gott för hans självförtroende. Jag tror också att 1600 egentligen är hans bästa distans. Men vi har undvikit det eftersom han har lätt att hetsa upp sig. Nu har han dock blivit så lugn och reglerbar att det är värt att prova igen.”

På lördag eftermiddag är Nice Knight med i ett ungdomslopp på Romme med Lukas H Vikström i sulkyn. ”Nisse” har fått ett dåligt läge med bakspår på tillägg.

”Han räckte inte riktigt till i den senaste starten, men kändes riktigt bra när jag körde honom i måndags. Han borde duga ganska långt i sådana här lopp, men från det här läget är jag nöjd om han tar en plats.”

Långt innan Nisse åker mot Romme har Tomas börjat resan mot Boden med G.G. Ojjdo och One More Time.

Ojjdo gick ju jättebra i lördags och brukar trivas med täta starter. Motståndet är vad det brukar vara och från spår tre i startvolten går Ojjdo från att ha varit en storskräll till att vara en av favoriterna på V75.

”Han står bra inne och är pigg efter lördagens urblåsning. Nu blir det en annan typ av lopp med ett jämnare fält. Vi bör få ett bra lopp och jag hoppas att vi är med i den främre träffen över mål.”

The World Is Mine vann också i Östersund i lördags, men möter tuffare motstånd nu. Han har fått kalasläge bakom bilen och kan ta ledningen igen.

”Han kan gå både i spets och bakifrån. Det ska bli spännande att se vad han kan göra i ett sådant här sammanhang.”

”Ojjdo och The World Is Mine reste väldigt lugnt och bra tillsammans till Östersund. Även om det är mycket längre igen tror jag att det ska gå lika bra nu. De kommer att gå med samma utrustning som tidigare, möjligen provar vi med urryckare på The World Is Mine. Det blir för övrigt inga stora förändringar i balans eller utselning på hästarna under veckans starter”, avslutar Tomas Pettersson.