Vardag på Solänget och Gävle

Efter Midsommarhelgens större tävlingar väntar vardagen igen. Ikväll ska Kontur och Dreamy Frontline försöka ta framskjutna placeringar på Solänget. Imorgon väntar lunchtrav på Gävle för Aspen Broline och Avantis Red Witch. Ett gemensamt drag för de tre första är otur i spårlottningen. Spår fem i voltstart är ingen höjdare.

Kontur är ute över kortdistans med voltstart. Han har inte startat på ett tag, men har tränat rätt så bra och har kapacitet för att kunna vinna ett sådant här lopp. Men Tomas Pettersson ligger lågt:

”Läget är byngligt och han har inte startat på så jag är osäker. Men skulle det fungera från början och han är som han varit ska han kunna vara med och göra upp om segern.”

Dreamy har samma utgångsläge över medeldistans. Hon har bara gjort två starter och inte visat så mycket än.

”Hon är bättre än vad hon tävlat hittills. Men från det här spåret handlar det först och främst om att köra felfritt. Men skulle det klaffa är hon inte så tokig. Dock stor galopprisk.”

På Gävle är utgångsläget exakt detsamma för Aspen. Han är fortfarande lite opolerad och senast tröttnade han. Möjligen beroende på att det blev lite för tätt mellan starterna. I starten innan var han duktig som trea.

”Vi får hoppas att den förra starten var ett olycksfall i arbetet. Nu är det viss galopprisk från början. Jag hoppas vi kommer iväg felfritt och då ska han få ett schysst lopp. Han är bra i ordning.”

Avantis Red Witch har fått spår sex bakom bilen i ett försök i Maharajahs stoserie över kortdistans. Hon har fått hämta andan ett tag och är pigg och glad i träningen.

”Jag tror att det är positivt att hon varit från tävlandet ett tag. Jag kommer att köra så for det går från start. Hamnar vi bra till ska hon kunna vara bland de tre första i ett jämnt fält”, säger Tomas Pettersson.