Veckan som kommer

… är elitloppsvecka med allt som hör det till, tyvärr har vi inga egna hästar på Solvalla men vi får njuta av toppsport från sidan och jag får vara med och ratta Quarcia på lördag som verkligen är i toppskick , så det blir kul.

Stallet har dock fullt upp med trav mån-tor så tänkte gå igenom det här.

Solänget 23/5

Herman Hazelaar har gått ok men utan det där lilla extra hittills i år. Han känns fräsch och ser fin ut så formen borde komma. Lite därför vi åker en vardagskväll till Solänget också för att bygga upp honom inte minst psykiskt men det vart en eller två tuffa emot nu med men bland de tre ska han vara.

Front Pace har varit borta rätt länge han var inte kurant i senaste montéstarten och det gjorde honom stel och allmänt låg ett bra tag. Nu känns han fin o fått gott om tid på sig och kommer välförberedd, tränat 17/1600m. Så han kan vara med en bit fram om det klaffar lite.

Bollnäs 24/5

Alfred R.G. är vansklig och har svårt att få till det fullt ut. Träningen sköter han bra och känslan är att han är på rätt väg. Tycker läget här vart bra och även om det kan bli långt fram så tror jag han tuggar ner de flesta om han sköter sig.

Dannero 24/5

Maverick Meerkat är en fin häst som är på väg att släppa till även om han har lätt att bli lite spänd ibland. Två fina insatser följdes upp av en galopp senast då han krånglade till det lite för sig. Han känns fin i träning med lite tyngre balans nu o det här loppet ska han felfri ha god chans i.

Annie Lennox har gjort bara bra lopp i år och måste få sitta där snart. Hon ser fortsatt fin ut hemma och har ett fint lopp här.

Thelma M.M. vann Emelie säkert med senast i ett lämpligt lopp hon står bra inne nu med men vill gärna ha det lite serverat.

Dear Matrix är på rätt väg nu efter ett skadeuppehåll hon satt fast förra veckan och vi hoppas har lite mer tur nu.

Romme 25/5

Musett Af Djupmyra spurtade fint på Solvalla senast och kändes allmänt fin. Står lite tufft inne här kanske men med lite draghjälp hoppas jag hon spurtar ner de flesta igen. Fortsatt barfota runtom.

Bergsåker 26/6

Dreamy Frontline gör montédebut men fick uselt spår och får hon en slant gör Linnéa det bra.

Barry Wadd har vart lite förkyld och lite allmänt svår att få stil på hittills i år. Nu börjar han ändå sakta komma i rätt gänger och vi startar igång igen men ligger lite lågt.

Nu är det söndagseftermiddag och allt verkar lugnt i stallet Linda och Wilma har jobbat och vi har bara varit ute och kikat till och planerat veckan. Så nu tänkte vi ta ett glas rosé på uteplatsen och mysa lite.

… och såklart vänta in Elitloppslistorna.

// Tomas