Veckans starter

Tävlingsveckan startade i måndags med trav Bollnäs där de flesta hästarna skötte sig fint med en prick över i:et med seger för Swosh. Nu är vi på väg mot Solvalla och sedan väntar trav större delen av midsommarveckan.

På Valla inleder vi med Thelma M.M. som ser riktigt formstark ut hemma och hon gjorde även ett fint lopp på Dannero efter inledande galopp senast. Här är det tufft emot men med bra form och barfota nu känns det ändå roligt att testa att se hur hon står sig

Maverick Meerkat är en fin treåring som blir allt bättre han kom på ”mellis” senast men gick med fin spänst o bra fart över mål. Kan bli svårt att rå på de mest betrodda idag men ett bra lopp är jag säker på att han gör

På torsdag åker vi till Rättvik både för att resa midsommarstång och tävla. Madame Af Djupmyra ska ut från ett bökigt åttåndespår bakom bilen och vi får se hur vi lägger upp det normalt är hon bland de tre här men spåret… Hon har annars fin form och kommer väl förberedd helst ska hon även kvala in till finalen senare på kvällen och det är ju ändå där som det gäller. Räknar med att hon kan gå barfota ro tvågånger samma kväll samt norskt som hon svarade väldigt bra på senast.

Alfred R.G. är en följetång tränar bra men har svårt att sköta sig och det är inget undantag nu. Distans och motstånd ser ut att passa bra och felfri med därframme.

Sara KME har inte fungerat i år men är behandlad nu och ser bättre ut i träningen vill ändå ligga lite lågt och se att hon fungerar i lopp även om vi vet att grundkunnandet finns.

Juju Chan Racing har fått lite dålig utdelning så här långt och haft lite bakflyt i loppen på slutet. Här är det två hästar som höjer sig lite men därbakom hoppas jag hon ska vara aktuell. Tränar på ok går framåt hela tiden.

Dansen kring midsommarstången går lika traditionsenligt som resningen av stapeln på Hagmyren och dit tar vi med oss två hästar. The World Is Mine har gjort två fina lopp i år och går mot formen . Tuffare emot nu men hästen är bra och åttondespåret på Hudik inte är inte lika iskallt som på tex Rättvik. Tar av träskorna han haft under fötterna hittills i år och kör barfota vilket är ett stort plus.

Musett Af Djupmyra var riktigt fin senast och vann i bra stil. Hon tar loppen bra, utvecklas och får mer hårdhet allt eftersom och det krävs om ska duga i den här typen av lopp. Blir spännande att se hur hon står sig i denna ”light” stoelit.

Midsommardagen är det åter Rättvik och där brukar det vara krans på huvudet och tårta till segrarna som hägrar. Som tränare har vi en chans till det genom My Boy. Han var jag nöjd med i debuten där han avslutade 14,7/1000m lite i skymundan med bra fart över mål. Han är lite vinglig o skönt opolerad ännu och spår fem var inte det bästa men visar han samma uppfattning som i debuten ska det nog gå bra.

Söndagen tänkte vi mest och helst tillbringa på uteplatsen och ladda för ny intensiv travvecka. En riktig trevlig midsommar vill vi önska alla och kanske ses vi på travbanan.

// Tomas