Vide igen?

Lunchtrav på Bollnäs imorgon och Vide Viking går ut igen. Det gör också Front Pace och Lolee Trizzofrock som drabbar samman igen. Bellis Frontline är bättre än raden. På onsdag väntar debut för Dreamy Frontline på Östersund dit Cab Frontline också åker.

Front Pace var nära att vinna senast efter en riktig rykare till spurt. Den gången trodde stallet mest Lolee Trizzofrock som fick nöja sig med en femteplats. Båda hästarna har bra form och Tomas Pettersson tror att Trizzofrock ska ha en bra chans, trots att han var lite blek senast.

”Han fick inte fäste och kunde inte göra sig rättvisa den gången. Men han har bra läge och bra form. Jag kommer att ladda för ledningen och prova jänkarvagn och helstängt huvudlag.”

Front Pace har ett iskallt läge men visade senast att han kan gå riktigt fort till slut. Jenni H Åsberg får försöka hitta bra ryggar och att Tomas kommer till spets och håller ett hyggligt tempo.

”Jag tycker att Front Pace är lite bortglömd. Båda har chans, den ena från spets, den andra bakifrån”, säger Tomas.

Bellis Frontline har ännu inte vunnit, men har bra form och har fått travet att stämma i de senaste starterna. Hon har suttit fast och Tomas tror att hon kan ta en hygglig placering.

”Hon kommer att göra ett bra lopp igen, men möter några som är bättre. Trea, fyra ska hon kunna vara.”

Vide Viking överraskade med vinst senast efter att inte ha startat på ett tag. Han höll bra på en krävande bana trots att han tränat försiktigt inför den starten.

”Normalt borde han vara ännu bättre nu. Men vi har dåligt läge och jag får nog ligga lite lågt. Jag kör snällt, sedan får vi se hur långt det räcker.”

Tvååriga Dreamy Frontline ska debutera på Östersund efter att kvalat på 19. Hon har fått spår två i volten.

”Det känns väl sådär. Men kliver hon iväg felfritt och håller sig i trav hela vägen så ska vi kunna vara bland de tre första. Det är en stor och fin märr.”

Stor och kraftig är också Cab Frontline som spurtade bra till en tredjeplats på Solvalla senast, trots att han fortfarande är stänkrädd och har det knepigt att gå bakom andra hästar.

”Sköter han sig i det här loppet kan han mycket väl vinna”, säger Tomas Pettersson.