Vingelrisk på Hagmyren

Sidney Crosby, Avantis Donna, Gossip´s Lord och Doyoucash In åker till Hagmyrens uppladdning på fredagskvällen inför helgens elitsloppshelg på Solvalla. Bäst chans på förhand har nog Doyoucash In som dock fått ett risigt utgångsläge.

Sidney Crosby galopperade senast när han blev lite ensam i ledningen. Han kom sedan tillbaka till en femteplats. Nu står han på start och kan ta ledningen igen. Håller han sig på benen borde han kunna ta en bra placering. Några av tilläggshästarna har dock inlett karriären riktigt bra och det kan bli svårt att vinna.

Avantis Donna galopperade i sina två starter förra hösten, men har mognat sedan dess och Jenni H Åsberg tror att hon ska ta sig iväg felfritt från springspår i startvolten.

”Hon gick ett snabbjobb i förra veckan på Bollnästravet på ett bra vis och vi hoppas att hon ska sköta sig och kunna ta en placering.”

Gossip´s Lord var oförklarligt dålig i senaste starten och Tomas Pettersson utgick med honom. Detta efter att han gjort två plusbetonade insatser i de två föregående starterna.

”Vi har kollat upp honom på alla upptänkliga vis, men inte hittat något fel. Han känns väldigt fin i träningen och jag hoppas verkligen att han ska fungera nu”, säger Jenni.

Doyoucash In vann i den senaste starten efter att Tomas kört spårsnålt, vilken innebar slalomåkning mellan konkurrenterna och tempoväxlingar. Ett klart fall framåt då Doyoucash In tidigare haft väldigt lätt för att galoppera. Han ridtränas av Jenni.

”Han var lite stel efter loppet som ju kom tätt inpå det kvallopp han tvingades göra. Men nu känns han fin igen. Han var riktigt smidig i det senaste träningsjobbet. Trist bara med spår åtta bakom bilen. Det kan bli svårt att vinna därifrån. Vi hoppas att han ska hålla sig i trav och göra ett bra lopp.”